12 gündür karanlıkta olan Beytüşşebap'ta elektrik seferberliği

ŞIRNAK'ın Beytüşşebap İlçe merkezi ile köylerine, yoğun kar yağışının direkleri devirmesi ve kabloları koparması nedeniyle 12 gündür elektrik verilemiyor.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 18 Ocak 2013 13:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
12 gündür karanlıkta olan Beytüşşebap'ta elektrik seferberliği

Kar kalınlığının bazı bölgelerde 3 metreye vardığı ilçede çalışmalarını sürdüren TEDAŞ ekiplerine, vatandaşlar da yardım ediyor.

Beytüşşebap'ta önceki hafta etkili olan yoğun kar yağışı, elektrik direklerinin devrilmesine ve kabloların kopmasına neden oldu. Merkezine ve köylerine 12 gündür elektrik verilemeyen ilçeyi karanlıktan kurtarmak için TEDAŞ ekipleri, seferber oldu. Kar kalınlığının bazı bölgelerde 3 metreye vardığı ilçenin sakinleri de ekiplere çalışmalarda yardımcı oluyor. Yaklaşık 200 kişi, ayrı noktalarda, elektrik direklerinin dikilmesi ve kopan kabloların onarımı için ekiplerle çalışıyor.

TEDAŞ'tan emekli Sabri Bal, "Kaç gündür karanlıktayız. Direklerimiz düşmüş, elektrik kabloları kopmuş, biz de bir katkıda bulunmak için buradayız" dedi. Arıza onarım ekibinde yer alan Mesut Ataman ise "Allah eski emekli çalışanlardan ve Beytüşşebap halkından razı olsun, el birliğiyle bize destek oldular" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber