THSK'dan satın alma işlemlerine dair açıklama

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Ocak 2013 12:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU
Finans Hizmetleri Başkan Yardımcılığı

Sayı : B.10.1.TKH.0.14.00.00/949/
Konu : Satın alma işlemleri

.... KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİNE

İlgi : 02/11/2012 tarihli ve 2012/3 Sıra Nolu Genelgemiz.

Kurumumuzca yayımlanan Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Taşra Teşkilatı Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönerge'nin "Satın alma işlemleri" başlıklı 34 üncü maddesinin 3 üncü fıkrasında; "Süreklilik arz eden hizmet alımları ile doğrudan temin limitlerinin üstünde kalan mal ve hizmet alımları ile yapım işlerinin ilgili sağlık kurumu ölçeğinde yapılabilmesi için hastane yöneticisine yetki devredilebilmesi Kurumun iznine tâbidir. " şeklinde hüküm yer almaktadır.

İlgi genelgenin 15 inci maddesinde ise; Kamu Hastaneleri Birliklerinin kuruluşu ve yeni yapıya geçiş sürecinde sağlık tesislerimizde hizmet sunumunun aksatılmadan sürdürülebilmesi amacıyla süreklilik arz eden hizmet alımları ve doğrudan temin limitlerinin üstünde kalan mal ve hizmet alımları ile yapım işlerinin ilgili sağlık tesisi ölçeğinde yapılabilmesi için işin bitim tarihi 31/12/2013'ü geçmeyecek şekilde Genel Sekreterlerce, hastane yöneticisine yetki devri yapılabileceği ve bu hususta Kurumumuz izninin aranmayacağı belirtilmişti.

Geçen süreçte Kamu Hastaneleri Birliklerinin yapılanmalarını tamamladıkları görülmüş ve Kurumumuzca yapılan değerlendirmeler sonucunda aşağıda belirtilen hususların uygulanmasına karar verilmiştir.

1- Süreklilik arz eden hizmet alımları ile doğrudan temin limitlerinin üstünde kalan mal ve hizmet alımları ile yapım işlerinin ilgili sağlık tesisi ölçeğinde yapılabilmesi için işin bitim tarihi 31/12/2013 geçmeyecek şekilde Genel Sekreterlerce, hastane yöneticisine

, yetki devri yapılabilmesi hususu 30/06/2013 tarihine kadar yapılacak alımlar için geçerli olacaktır.

2- İlana çıkılmış ihaleler hariç olmak üzere 30/06/2013 tarihinden sonra yapılacak olan, süreklilik arz eden hizmet alımları ile doğrudan temin limitlerinin üstünde kalan mal ve hizmet alımları ile yapım işlerinin ilgili sağlık tesisi ölçeğinde yapılabilmesi için yetki devri Kurumumuz iznine tabi olacaktır.

3- Her ne kadar mezkûr yönerge hükmü gereği Kurumumuz iznine bağlı olarak sağlık tesislerine yetki devri yapılabilecek ise de; kaynakların etkili ve verimli kullanılması, ihtiyaçların doğru tespit edilmesi, toplu alımdan kaynaklanan fiyat avantajlarından faydalanılması, atıl kapasitenin oluşturulmaması için Kamu Hastane Birliklerine bağlı sağlık tesislerinin ihtiyaçlarının Genel Sekreterliklerce planlanıp gerekli satın almalarının yapılması birinci önceliktir. Söz konusu Kurumumuz iznine istisnai durumlarda başvurulacaktır. Ayrıca izin başvurularında sağlık tesisine niçin ve hangi gerekçeyle yetki devri yapılmak istenildiği açıkça belirtilecektir.

4- Sağlık tesislerinin ihtiyaçlarının zamanında karşılanması ve hizmet sunumunda aksaklıklara meydan verilmemesi için Kamu Hastaneleri Birlikleri Genel Sekreterliklerince yukarıda belirtilen tarihte dikkate alınarak gerekli tedbirler alınacak ve hazırlıklar tamamlanacaktır.

Bu bağlamda;

a. Öncelikle ilgi genelge doğrultusunda Kamu Hastaneleri Birlikleri bünyesinde satın

alma birimlerinin kurulması,

b. Bu birimlerde yeteri kadar bilgi ve deneyim sahibi personellerin

görevlendirilmesi,

c. Birlik bünyesinde satın alma işlemlerinin aksatılmadan yürütülmesi için satın alma

birim sorumlularının şimdiden belirlenmesi gerekmektedir.

5- Bu yazının yayımı tarihi itibari ile ilana çıkılmış ihaleler hariç olmak üzere, Kamu Hastaneleri Birliklerine bağlı sağlık tesislerinin döner sermaye bütçesinin yatırım bölümünde yer alan ödeneklerden doğrudan temin limitlerinin üstünde yapılacak olan alımların ilgili sağlık tesisi ölçeğinde yapılabilmesi için hastane yöneticisine yetki devri yapılmayacaktır. Bu ödeneklerden yapılacak olan alımlar bizzat Genel Sekreterliklerce planlanacak ve gerekli satın almalar yapılacaktır.

6- Yatırıma yönelik ihtiyaçların karşılanmasında öncelikle; İl Özel İdarelerinde bekleyen ödeneklerin kullanılması ve genel bütçe imkânlarından faydalanılması, bu şekilde ihtiyaçların karşılanamaması durumunda döner sermeye bütçe ödeneklerinin kullanılması önem arz etmektedir.

Yukarıda belirtilen hususlarla birlikte satın alma işlemlerinde ilgili mevzuat ile Bakanlığımız ve Kurumumuzca yayımlanmış olan genelgeler ve genel yazılar doğrultusunda hareket edilmesi gerektiği hususunda;

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Uzm. Dr. Hasan ÇAĞIL
Kurum Başkanı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber