Karadeniz'de iddialı

Ordu Valisi Orhan Düzgün, Kabadüz İlçesi Yokuşdibi Beldesi Çambaşı Yaylası'na kurulan kayak merkezinin Karadeniz turizmine büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 21 Ocak 2013 13:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Karadeniz'de iddialı

Ordu Valisi Orhan Düzgün, eşi Gül Düzgün, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şeref Çakmak, Cumhuriyet Başsavcısı Metin Uslu, Vali Yardımcıları, Kabadüz Kaymakamı Engin Avcı, Yokuşdibi Belediye Başkanı Yener Kaya ve kayakseverlerin katılımıyla Çambaşı Kayak Merkezi'nde dün yapılan kış etkinliğinde renkli görüntüler yaşandı. Ordu Kayak Kulübü sporcuları gösteri yaparken, vatandaşlar da kızak, kar motoru ve bisikletleriyle eğlenerek karın tadını çıkardı. Fransa'dan Karadeniz gezisi kapsamında Ordu'ya gelen 'Zarmalouloux bisiklet grubu' da bisikletleriyle kar etkinliğine renk kattı. Vali Orhan Düzgün kızakla kayarak eşi Gül Düzgün'le birlikte kar motoruna binip stres attı.

KABADÜZ- ÇAMBAŞI YOLU YAPILACAK

Vali Orhan Düzgün, Çambaşı Kayak Merkezi'nin bölge turizmine kazandırılmasından büyük memnuniyet duyduğunu, daha yeni olmasına rağmen Ordu'dan ve çevre illerden katılımcıların gelmesinin turizm açısından önemli olduğunu kaydetti. Vali Düzgün şunları söyledi:

"Önümüzdeki yıllarda daha büyük ünitelerle burası halkımızın hizmetinde olacak. Ayrıca buranın yoluyla ilgili iyileştirme çalışması da var. Ordu'dan Çambaşı'na gelen yolla ilgili olarak Kabadüz- Çambaşı arasında 37 kilometre ihalesi yapıldı. Baharla beraber buradaki çalışmalara başlanacak. Çambaşı kayak merkezinde daha önce başlatmış olduğumuz proje çalışmalarının bugün somut da olsa küçük örneklerini görmek gerçekten memnuniyet verici."

PİST UZUNLUĞU 10 KİLOMETREYE ÇIKACAK

Yıl sonuna kadar kayak merkezindeki pist uzunluğunun 10 kilometreye çıkaracaklarını da vurgulayan Vali Düzgün şöjyle devam etti:

"2013'ün sonuna doğru burada kayak pistinin uzunluğu yaklaşık 10 kilometreye kadar çıkacak. Önümüzdeki dönemlerde burada yeni tesisler de yapılacak. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın, Kültür ve Turizm Bakanlığımızın, İçişleri Bakanlığımızın yakın destekleriyle gerekli ödenekler sağlandı. Burasının sadece Ordulu'lar, Karadenizli'ler için değil, yurt dışındakiler için de bir cazibe merkezi olacağına inanıyorum."

Kayak Merkezi'ndeki etkinliği katılanlara hamsi ve kazanda haşlanmış patates ikram edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber