Sultanbeyli'deki öğrencilerden örnek davranışlar

Eğitim alanında her geçen gün yeni gelişmelere tanıklık ediyoruz. Son yıllarda özellikle kamu okulları eğitime dönük yeni ve farklı projelere imza atıyorlar.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Ocak 2013 15:47, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Türkiye’de eğitim söz konusu olduğunda birçok kesim karamsar fikirlere sahiptir. Oysa geleceğe dair umutlu olmak için kamu okullarına yakından bakmakta fayda var. Sultanbeyli’de faaliyet yürüten Ahmet Yesevi Ortaokulu bunlardan sadece birisi. Yılda yaklaşık birbirinden farklı yirmiye yakın eğitim ve öğretim alanında proje yürüten Ahmet Yesevi Ortaokulu’nda idareci, öğretmen, veli ve öğrenci arasında güzel bir işbirliği sağlanmış durumda. Her gün Küçükçemece’den geliş gidiş yapan okul müdürü Kamuran Turgut’a göre okullarda üretilen projeler çocukların sosyalleşmesinde ve yirmi birinci yüzyıl becerilerini kazanmalarında önemli bir role sahip.

Ahmet Yesevi Ortaokulu’nda öğretmenler, öğrencilere “Eğitim Koçluğu Projesi” adı altında hem derslerinde hem de yaşamlarında gerekli yardımları sağlamakla meşgul. Ayrıca sağlık alanında “Aile hekimliği” uygulamasından esinlenerek “Aile Öğretmenliği” projesini yürütüyorlar. Bu projeyle ailelere rutin ziyaretler yapılarak okul, aile ve öğrenci ilişkileri geliştiriliyor.”Yaşlılarla Diyalog” projeleri de var. Bununla yaşlıların tecrübelerinden okul ortamında istifade edilmesi planlanıyor. Okulda dedelerini gören çocuklar bundan çok memnunlar. Üstelik onların hayat tecrübelerinden ziyadesiyle faydalandıklarını ifade ediyorlar.

Öğrencilerin severek iştirak ettikleri projelerin başında “Umut Kapakları Projesi” gelmekte..Bununla engelli bir vatandaşımıza tekerlikli sandalye hediye etmişler.Ayrıca Suriyeli mülteciler için başlattıkları yardım kampanyaları da dikkat çekici. Çevreden topladıkları battaniye, sünger yatak ve elbiseleri Suriyeli mültecilere göndermişler. “ Bana bir şans verir misin” projesiyle de ara sınıflarda okuma yazma güçlüğü çeken arkadaşlarına öğretmenlerinin de yardımlarıyla eğitimlerine katkı sunuyorlar. Temiz Çevre Temiz Toplum, English Fun Corner, Bir Çocuk Bir Kitap ve Değerler Eğitimi gibi daha birçok alanda faaliyetlerini büyük bir gayretle yürüten üstelik bunları kıt imkânlarıyla başaran bu tür kamu okulların olması kuşkusuz umut verici.

Okulları sadece öğretimin yapıldığı sıkıcı bir ortam olmaktan çıkaran, okulu yaşamın bir parçası olarak gören ve çocukları aileleriyle ve çevresinde yaşayan farklılıklarla bütünleştiren bu türden eğitim içerikli sosyal projelere ihtiyaç vardır. Sultanbeyli Ahmet Yesevi Ortaokulu’nda okuyan öğrenciler,idareciler, öğretmenler ve veliler şimdilik bunu başarmış durumda.Diğer kamu okullarında da yaygınlaşması temennisiyle..

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber