Nabi Avcı'nın doğum yerinde sevinç

Milli Eğitim Bakanı Avcı'nın doğum yeri Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde sevinç yaşandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Ocak 2013 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Nabi Avcı'nın doğum yerinde sevinç

İbrahim Öztosun - Muhsin Arslan - Milli Eğitim Bakanlığı görevine getirilen TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı'nın doğum yeri Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde sevinç yaşandı.

Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, Avcı'nın Milli Eğitim Bakanlığı'na getirilmesinin ardından kentte yaşayan ablaları Kadriye Yönlüer ve Şükriye Bayrakçı'yı evinde ziyaret ederek, hayırlı olsun dileğinde bulundu.

Yalçın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçemizin yetiştirdiği başarılı bürokratlardan olan Avcı'nın ilk olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanı, daha sonra Eskişehir'den milletvekili seçildiğini ve daha sonra da TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu başkanlığı görevini yürüttüğünü hatırlattı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın önemli bir bakanlık olduğunu ifade eden Yalçın, ''İlçemize, inşallah Türkiye'mize büyük hizmetlerde bulunur. Çok sevinçli ve gururluyuz. Pazaryeri ilçemizin yetiştirdiği bir insanın kabinede yer alması mutluluk vericidir. Kendisi bakanlığa layık bir insan. Pazaryerimize, Türkiyemize ve Bilecikimize hayırlı olmasını diliyorum'' dedi.

-''Bakan olduğunu televizyondan duydum''-

Avcı'nın ablası Kadriye Yönlüer de kardeşinin bakan olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kardeşi Avcı ile beraber diğer bakanlara başarılar dileyen Yönlüer, ''Allah, onları muvaffak etsin. Memleketimiz için hayırlı olur inşallah. Bakan olduğunu televizyondan duydum. Daha önce haberim yoktu. Nabi çok iyi bir insan, görevini layıkıyla yapacağına inanıyorum. Allah utandırmasın inşallah'' dedi.

Avcı'nın eniştesi emekli Ziraat Bankası Müdürü Mesruru Yönlüer ise 45 yıldır tanıdığı Avcı ile adeta kardeş gibi olduklarını dile getirerek, Avcı'nın çocukları ve hayvanları çok sevdiğini anlattı.

Avcı'nın insan sevgisiyle dolu bir kişiliğe sahip olduğunu kaydeden Yönlüer, şöyle konuştu:

''Bakan olmadan bir gün önce Eskişehir'de bir cenazede beraberdik. Kendisine 'basında bakanlığa ismin geçiyor' dedim. Ancak kendisi bir şey demedi. Bakan olması bizim için sürpriz oldu. Tebrik etmek için aradık ama yoğun olduğu için ulaşamadık. Eşi ile görüşerek, tebrik ettik.''

Avcı'nın diğer ablası Şükrüye Bayrakçı da çarşıda yaptığı alışverişin ardından eve gelip haberleri izlerken kardeşi Nabi Avcı'nın bakan olduğunu öğrendiğini belirtti.

Avcı'nın çocukluğundan beri başarılı olduğunu vurgulayan Bayrakçı, ''Bu görevinde de başarılı olacaktır. Kitap okumayı çok severdi, elindeki bütün paralarını kitaba yatırırdı'' ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber