Öğretmen, Kanun çıkarsa 600 YTL ek ders ücreti alabilecek

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Kasım 2005 15:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Necati Birinci, öğretmen ek ders ücretlerinin 2 katı artırılması için karar alındığını ve ek ders ücretinin saatinin 10 YTL olacağını açıkladı.

TBMM Milli Eğitim Komisyonu'nda, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki Yasa'da değişiklik yapılarak, öğretmenlerin emeklilik işlemlerinin "Temmuz-Ağustos" ayları yerine "Haziran-Temmuz aylarında" olarak değiştirildi. Bu değişikliğin öğretmen emekliliklerinin, eğitim ve öğretimde aksaklıklar yaşanmaması amacıyla öğretmen ihtiyacı belirlendiği süreçten önce tamamlanması için yapıldığı belirtildi. Görüşmeler sırasında CHP Milletvekilleri öğretmen atamalarında yaşanan sıkıntıları gündeme getirirken, sözleşmeli öğretmen uygulamasına da tepki gösterdi. CHP'li Mustafa Gazalcı, onbinlerce öğretmenliğe hak kazanan gencin atanamadığını, sözleşmeli öğretmen olabilmek için bile sıraya girildiğini, 250-300 YTL'ye çalışan öğretmenler olduğunu söyledi. Gazalcı, sözleşmeli öğretmenlerin 62 yılda ancak emekli olabileceklerini de vurguladı. Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Necati Birinci, usta öğreticilerin 60 yılda emekli olabilecekleri gibi bir trajedinin olduğunu, ancak bunu düzeltmek için bir çalışma yaptıklarını söyledi. Birinci, öğretmen atamalarında artık teknolojinin kullanıldığını, bu yıl 10 bin 400 öğretmenin 7 dakikada atandığını da söyledi. Birinci, öğretmenlerin ek ders saat ücretlerinin üç katına çıkarılması kararının alındığını, böylece 700 YTL alan bir öğretmen tam gün ders verirse 600 YTL'de ek ders ücreti alabileceğini belirtti.

CHP'li Berhan Şimşek, Denizli'de bir AK Parti'li Belediye Başkanı'nın kendi çocuğuna Kızılay'dan burs sağladığının ortaya çıkması üzerine, Kızılay'ın 7 bin 6 çocuğa verdiği bursu kestiğini belirterek, bu konuda bilgi istedi. Müsteşar Birinci, bu tür olayların bireysel olduğunu, Kızılay'ın öğrencilere yeniden burs vermesini sağlamak için çalışmalarını sürdürdüklerini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber