Kebanlı muhtarlardan diş doktoru talebi

Keban ilçesinde bazı muhtarlar, Keban Toplum Sağlığı Merkezi'ne diş doktoru atanması talebinde bulundu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Ocak 2013 13:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kebanlı muhtarlardan diş doktoru talebi

Keban ilçesinde bazı muhtarlar, Keban Toplum Sağlığı Merkezi'ne diş doktoru atanması talebinde bulundu.

İlçe merkezindeki dört mahalle muhtarı ile 30 köyden 18 muhtar, merkeze diş doktoru atanması için Elazığ Kamu Hastaneler Birliği Başkanlığına ortak dilekçe yazdı.

Başvuruda bulunan muhtarlar adında AA muhabirine açıklama yapan Kallar Mahallesi Muhtarı Ali Bulut, köyleriyle birlikte yaklaşık 7 bin nüfusa sahip ilçede diş doktoru bulunmadığını söyledi.

İlçe Toplum Sağlığı merkezinde görevli diş doktorunun 7 ay önce tayinin çıkması nedeniyle bu kadronun boş olduğunu ifade eden Bulut, şunları söyledi:

"7 ay önce tayini çıkan diş doktoru döneminde günde 30 kişi diş tedavisini ilçe merkezinde yapmaktaydı. İlçemizde bir özel diş doktoru da yok. Maalesef bu nedenle en ufak diş ağrısı ve problemi için 50 kilometre mesafe yol katlederek il merkezine gitmek zorunda kalmaktadırlar. Bu da ilçe halkına maddi ve manevi yönden külfet getirmektedir. Yetkililerden bir an önce ilçemizdeki Toplum Sağlığı Merkezi'ne bir diş doktoru atamalarını beklemekteyiz."

Bulut, muhtarlar olarak merkeze bir diş doktoru atanması için Elazığ Kamu Hastaneler Birliği başkanlığına ortak dilekçe yazdıklarını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber