Gazi Mahallesi'nde çocuklarda kurşun düzeyinin yüksek olduğu iddiası

Sağlık Bakanlığı: ''Halen elde edilen bilgiler ışığında kurşun ve benzeri ağır metal yayabilecek odak bulunmamıştır''

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Ocak 2013 16:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gazi Mahallesi'nde çocuklarda kurşun düzeyinin yüksek olduğu iddiası

Sağlık Bakanlığı, İstanbul'da Gazi Mahallesi'nde, çocuklarda kurşun düzeyinin yüksek olduğu ve tedavilerinde sıkıntılar yaşandığı iddialarına ilişkin, elde edilen bilgiler ışığında kurşun ve benzeri ağır metal yayabilecek bir odak bulunamadığını, konu üzerinde hassasiyetle çalışıldığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, haberlerin basında yer alması nedeniyle bir açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulduğu belirtildi.

Konunun daha önceden bakanlığın Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne intikal ettiği ve buna ilişkin çalışmalara derhal başlandığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Çalışmalar kapsamında, hastalar ve tedavi eden birimlerle irtibata geçilerek bilgi ve belgeler talep edilmiştir. Hastaların tedavi aşamasında mağduriyet yaşadığını iddia ettiği hususlar araştırılmıştır. Müdürlüğümüz çevre sağlığı ekipleri ve belediye ekipleri tarafından bölgede saha denetimleri yapılmış, kurşun salınımına neden olabilecek olası sanayi kuruluşları araştırılmıştır. Bölgede hava kalitesinin ağır metaller açısından değerlendirilmesi için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile irtibata geçilmiştir. Bölgede şebeke suyunda ağır metal analizleri yapılmıştır. Konuya ilişkin elde edilen tüm bilgi ve belgeler, analiz sonuçları bakanlığımızca oluşturulan komisyonda değerlendirilmiş ve yerinde inceleme yapmak üzere bölgeye bir uzman ekip görevlendirilmiştir. Bakanlığımız, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve ilgili tüm kurumlar konu üzerinde hassasiyetle çalışmaktadır.

Halen elde edilen bilgiler ışığında kurşun ve benzeri ağır metal yayabilecek odak bulunmamıştır. Bakanlığımız toksikologlarının bölgede yaptığı incelemeler neticesinde hazırlanacak rapor doğrultusunda gerekli bilgilendirme yapılacaktır.''

Muhabir: Barış Gündoğan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber