Ordu Valisi polislere ilişkin işkence iddialarını yalanladı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Kasım 2005 20:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ordu Valisi Kemal Yazıcıoğlu, İnsan Hakları İzleme Komitesi (Human Rights Watch) tarafından Ordu'da polisler tarafından 5 çocuğa işkence yapıldığı iddialarını kabul etmediklerini belirterek, olayın adliyeye intikal ettiğini açıkladı.

Ordu Valisi Kemal Yazıcıoğlu, bugün bir gazetede yayınlanan ve İnsan Hakları İzleme Komitesi tarafından ortaya atılan Ordu'da 5 çocuğa polislerce işkence yapıldığı şeklindeki iddiaların doğru olmadığını söyledi. Olayın adliyeye intikal ettiğini ve soruşturmanın sürdüğünü belirten Vali Yazıcıoğlu, "Bir suç dolayısıyla bölgeye giden polis kuvvetlerine karşı gelen bir grup oluyor. Bıçaklı saldırı oluyor. Poliste zor kullanıp bunları etkisiz hale getiriyor ve savcılığa intikal ettiriyor. Çıplak bırakmak, taciz etmek iddiaları asılsızdır ve böyle bir durum mümkün değildir. Çocukları ve insanları bu kadar seven bir grubun bulunduğu Ordu'da böyle bir olayın olması mümkün değildir. Olay şu anda adliyeye inceleniyor. Neticeyi hep beraber göreceğiz" dedi.

18 Eylül tarihinde Ordu'da düzenlenen bir konserde taşkınlık yapan bir grup genç, konser alanındaki güvenlik elemanlarının yetersiz kalması üzerine polis tarafından gözaltına alınmıştı. Polise bıçaklı saldırıda bulunduğu iddia edilen gençlerin durumu, merkezi New York'ta bulunan İnsan Hakları İzleme Komitesi tarafından bir mektupla Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'e bir mektupla bildirilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber