Eğitim Bir Sen, ek dersler için mektup kampanyası başlattı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Kasım 2005 00:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-Bir-Sen, tüm şube ve temsilciliklerinde, ek ders ücretlerinin 10 Ytl olması talebiyle başlattığı mektup kampanyasını sürdürüyor.

24 Kasım Öğretmenler Günü'ne kadar sürecek mektup eylemi, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın Öğretmenler Günü'nde müjdeli bir haber vermesini hedefliyor.

İl ve ilçe temsilciliklerince Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'a gönderilen mektupta, sendikanın talebi olan ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın da teklif ettiği ek ders ücretleri için 10 Ytl rakamının gerekçeleri anlatılarak kabul edilmesi isteniyor.

Eğitim-Bir-Sen'in mektubu şu şekilde:

"Sayın Bakanım, Eğitim çalışanları içinde öğretmenlere mahsus sorunların başında ek ders ücretlerinin düşüklüğü gelmektedir. Özellikle büyük şehirlerde görev yapan öğretmenlerimizin, kira ve ulaşım giderlerinin yüksekliği ve hayat pahalılığı sebebiyle mutlaka ek iş yapmaya yönelmekte oldukları bir gerçektir. Öğretmenlerin aldığı maaşların ortalama %62'si kira ve ulaşıma gitmektedir. Geri kalan maaşla geçinebilmeleri mümkün olmadığından ek iş yapma mecburiyetinde kalmaktadırlar. Sendika olarak bizler, öğretmenlerin ek iş yerine, ek ders yapmalarını istiyoruz.

Bilindiği gibi öğretmenler maaş karşılığı 15 saat derse girmektedirler. 15 saatten fazla dersler için ödenen ücret, ders saati başına yalnızca 3,51 YTL'dir. Bu çok düşük rakam, öğretmenleri ek ders almamaya, ek derse girecekleri süreyi geçinmelerine yardımcı olacak bir ücret karşılığı başka işlerde çalışmaya sevk etmektedir. Bunun sonucu olarak da boş geçen dersler olmakta ve eğitim öğretim aksamaktadır.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmenlerin maddi durumlarının iyileştirilmesi için yapılan düzenlemenin, bakanlığınız tarafından da kabul edilmesi, hem öğretmenlerimizi kısmen rahata kavuşturacak, hem de ek derse girmeyi daha cazip hâle getirecektir. Bunun için sendikamızın da talebi olan, Milli Eğitim Bakanlığı'nın ek ders ücretlerinin 10 YTL olması yönündeki teklifinin mutlaka uygulamaya konulması gerektiğini düşünüyoruz.

Sayın Bakanımız,

600 bin eğitimci, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde sizden müjdeli bir haber beklemektedir. Saygılarımızla."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber