Şu Hasan tarikatçı bu Hasan devletçi

Haber Giriş : 19 Kasım 2005 09:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Rektör Aşkın'ın çelik kasasında bulunan fişlerde "Kardiyolojideki Hasan tarikatçı, onkoloji bölümündeki Hasan ise devlet yanlısı" ifadeleri dikkat çekti.

Van YYÜ Rektörü Yücel Aşkın'ın makam odasındaki şifreli çelik kasa içerisinde bulunan fiş dosyaları içinde oldukça çarpıcı ifadeler yer aldı. Cumhuriyet Savcılığı'nın elegeçirdiği 6/17-32 sayılı başlıksız "fiş" belgesinde, Şaban Şimşek ve Nurettin Aydın'ın Nakşibendi tarikatı mensubu ve DYP tandanslı olduğu, Reha Erkuş'un (Erkol) irticai, Nakşibendi kesime mensup kişilerle irtibatlı ve ayrıca BBP tandanslı bir kişi olarak tanındığı yazılırken "Kardiyolojideki Hasan tarikatçı, Onkoloji bölümündeki Hasan ise devlet yanlısı" ifadesi dikkat çekti.

Rektör'ün "kara listesi"nde halen Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü olan Doç. Dr. Turan Buzgan ve Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sebahattin Aydın da dikkat çekti. Rektör, 16.01.2002 tarihinde imzaladığı notta, Buzgan hakkında "Nıizam-ı Alem Ocakları yöneticisi, Büyük Birlik Partisi üyesi ve militan" ifadelerini kullandı. Aşkın'ın şifreli çelik kasasında gazeteci Emin Çölaşan'ın köşe yazılarının küpürleri de çıktı. Savcılık idianamede yüzlerce fiş dosyasının ele geçirildiğini belirterek, Aşkın'ın kişiler arasında; siyasi düşünce, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayrım yaparak bir hizmetin icrasını engellediği ve engeleme çalışması içerisinde olduğunun anlaşıldığını ifade etti.

Anjiyo yapılacak

YYÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Şahin, Yücel Aşkın'ın genel sağlık durumunda iyileşme olması halinde gelecek hafta anjiyo yapılmasını planladıklarını söyledi.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber