Şener: Tüm iş alanlarında kayıtdışılık var

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Kasım 2005 14:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Türkiye'deki tek kayıtdışılığın gayrimenkul sektöründe olmadığını belirterek, "İstihdamda, tüm iş alanlarında kayıtdışılık vardır. Bana kalırsa Türkiye'nin önümüzdeki süreçte aşması gereken, tasfiye etmesi gereken temel hadise kayıtdışılıktır" dedi.

Şener, "Ulusal Üretim Araştırmaları" başlıklı sempozyumda yaptığı konuşmada, küresel rekabeti, tüm dünyanın birlikte yaşadığını ve yeryüzünde yaşayan 6 milyar insanın birlikte hissettiğini belirtti.

Son dönemlerde izlenen ekonomik politikaların geleneksel politikalardan farklı olduğunu, sadece belli bir yönetim dönemini kurtarmaya yönelik arayışları içermediğini belirten Şener, doğrudan doğruya kalıcı ve ülkenin geleceğini etkileyecek dengelerin bugünden nasıl daha iyi olması gerektiğini araştıran politikalar niteliğini taşıdığını ifade etti.

Abdüllatif Şener, ekonomik istikrarın sağlandığı ve tüm ekonomik politikalar içerisinde tüm önceliğin istikrara dayandığı bir arayışın ülke için kaçınılmaz ve gerekli olduğunu düşündüğünü, şu anda izlenen politikaların özünün de bu olduğunu söyledi.

Şener, ekonominin kayıtdışı oluşunun sermayenin büyütülmesini engellediğini ifade ederek, "Tüm iş alanlarında kayıt dışılık vardır. Kayıtdışılık temel bir olgudur ve her şey resmileşmediği için değer üretmede önümüzde büyük handikaptır. Günün birinde birileri gelir ve hesap sorar düşüncesi içerisinde insanlar ellerindeki potansiyeli rahat bir şekilde kullanıp üretim mekanizmasının içerisine sokamadıkları takdirde ülke potansiyel olarak çok şey kaybediyor demektir. Bana kalırsa Türkiye'nin önümüzdeki süreçte aşması gereken, tasfiye etmesi gereken temel hadise, kayıtdışılıktır"diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber