TBMM'den 'Sağlıklı Gençlik Sağlıklı Gelecek' kampanyası

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Kasım 2005 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM, gençleri, son yıllarda artan uyuşturucu kullanımına karşı korumak için yeni bir kampanya başlatıyor.

TBMM Başkanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı'yla birlikte madde kullanımının önlenmesi için başlatılacak kampanya, özellikle uyuşturucuya karşı mücadele odaklı olacak ve çocuk ölümleri, şiddet gibi olumsuzluklara karşı özellikle gençler ve aileler için eğitim çalışması yapılacak.

Kampanya çerçevesinde TBMM Başkanı Bülnt Arınç başkanlığında gerçekleşen ilk toplantıya, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ katıldı. Milli Eğitim Bakanlığı da kampanyaya eğitim faaliyetleri açısından destek olacak. Dolayısıyla 4 Bakanlık ve TBMM tarafından yürütülecek kampanya çerçevesinde, aile merkezli sigara da dahil olmak üzere, madde bağımlılığı, çocuk ölümleri, şiddet gibi konularda eğitim çalışması gerçekleştirilecek. Özellikle madde kullanımı konusunda aile eğitimine ağırlık verilecek. Bu konularda bir milli politika oluşturulması ve Meclis'in öncü rolü üstlenmesi de gündemde.

Kampanya, öncelikle Meclis'te bir bilgilendirme toplantısıyla başlayacak. Bu çerçevede belirlenecek stratejiyle gençlerin hedef kitle olarak ele alınacağı kampanyada madde kullanımının yaygın olduğu belirlenen illere öncelik verilecek.

Aynı şekilde okullarda madde kullanımının önlenmesi amacıyla eğitim çalışmalarına ağırlık verilecek. Kampanya kapsamında ilköğretimlerde müfredat programlarına madde kullanımıyla ilgili sağlık bilgileri konulması, risk altındaki gençlerin belirlenmesi, aileye ulaşılması, çocuklara yönelik aktiviteler düzenlenmesi gibi çalışmalar yapılacak.

Öğretmenlerin eğitimini de içine alan kampanya çerçevesinde, CD hazırlanması, spor ve sanat etkinliklerinin düzenlenmesi, meslek becerilerinin edindirilmesi gibi aktiviteler de öngörülüyor. Kampanyada gençlere yönelik olarak, tiyatro oyunları, spot filmlerin hazırlanması, dizi programlarda konunun işlenmesi, kamplar ve kulüplerin oluşturulması gibi öneriler yer alıyor. TBMM Başkanlığı ve 4 Bakanlık yetkililerinden oluşacak üst komisyon tarafından yürütülecek olan kampanya çerçevesinde orta vadede, "Ulusal Madde Bağımlığı Önleme Enstitüsü" kurulması da hedefleniyor.

Kampanyaya Valilikler, Belediyeler, Kaymakamlıklar, Sağlık ve Milli Eğitim İl Müdürlükleri, sivil toplum örgütleriyle medya kuruluşlarının katılımları planlanıyor. İletişim çalışmalarının koordinasyonunun TBMM Başkanlığı tarafından yapılacağı kampanyanın finansmanı için de özel sektör ve vatandaş katılımının sağlanması hedefleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber