Çöp konteynerinde yeni doğmuş bebeğin bulunması

İzmir'de, dünyaya getirdiği bebeğini çöp konteynerine bırakan ve hakkında "adam öldürmeye teşebbüs" suçlamasıyla 20 yıl hapis cezası istenen anne, ilk duruşmada tahliye edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Şubat 2013 15:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çöp konteynerinde yeni doğmuş bebeğin bulunması

İzmir'de, dünyaya getirdiği bebeğini çöp konteynerine bırakan ve hakkında "adam öldürmeye teşebbüs" suçlamasıyla 20 yıl hapis cezası istenen anne, ilk duruşmada tahliye edildi.

İzmir 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmaya tutuklu sanık Yeşim B.

(40), sanık avukatı Tarık Engin ile İzmir Barosu tarafından mağdur vekili olarak atanan Baran Çakmak katıldı.

Sanık Yeşim B, olay günü işe giderken erken doğum gerçekleştirdiğini, evli olmadığı için bebeği eve götüremediğini, o an için konteynere bıraktığı bebeği daha sonra almayı düşündüğünü belirtti. Hamileliğini birlikte yaşadığı anne ve babasından sakladığını, çünkü bebeği dünyaya getirmek istediğini dile getiren Yeşim B, bebeğin kendisinden önce bulunması üzerine polise gittiğini ifade etti.

Bebeğini öldürmek amacıyla konteynere bırakmadığını belirten Yeşim B, çocuğunun çocuk yuvasından alınarak kendisine verilmesini ve tahliyesini talep etti.

Tanık olarak dinlenen Buca Belediyesi'ne bağlı bir şirkette temizlik işçisi olarak görev yapan Orhan Sever, konteyneri çöp kamyonuna boşaltmak üzereyken yeni doğmuş bir bebek bulduklarını ve hemen hastaneye götürdüklerini söyledi.

Cumhuriyet Savcısı mütalaasında, sanığın olay tarihinde doğum yapan kadınlarda rastlanan "lohusalık sendromu" rahatsızlığının olup olmadığı, bebeği bırakma sebebinin buna bağlı olup olmadığı konusunda rapor alınmasını ve sanığın tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanığın tahliye edilerek tutuksuz yargılanmasına, sanığın

"lohusalık sendromu" rahatsızlığı olup olmadığı konusunda İzmir Adli Tıp Kurumu'ndan rapor alınmasına karar vererek davayı erteledi.

-Olay-

21 Aralık 2012 günü Dumlupınar Mahallesi 86 sokak ile 82 sokak arasındaki köşede bulunan çöp konteynerini boşaltmak isteyen temizlik görevlileri, yarı çıplak halde ve kanlar içinde bir erkek bebek görmüş, bebeği Buca Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne götürmüştü.

Bir süre yoğun bakımda tedavi edilen ve Barış ismi verilen bebek, daha sonra çocuk yuvasına verilmişti.

Olaydan 9 gün sonra polise teslim olan Yeşim B. hakkında "'adam öldürmeye teşebbüs" suçlamasıyla 20 yıl hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber