Adliye personeli bordro yaktı

BÜRO Emekçileri Sendikası (BES) İzmir Şubesi üyesi adliye çalışanları, bazı haklarının gasp edildiğini belirtip, bunu protesto etmek için maaş bordrolarını yaktı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 14 Şubat 2013 15:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Adliye personeli bordro yaktı

İzmir Adliyesi Sosyal Tesisleri önünde toplanan BES İzmir Şubesi üyesi çalışanlar, ellerindeki döviz ve pankartlarla C-Kapısı önüne kadar yürüdü. Burada, yaklaşık 150 kişilik grup adına basın açıklamasını bir sendika üyesi yaptı. Açıklamada, servis ücretlerinin ellerinden alındığı, fazla mesai ücretlerinin ödenmediği, angaryanın arttığı ve iş güvencelerinin kalmadığı dile getirildi. Kamu emekçilerinin kazanılmış haklarının birer birer ellerinden alınmakta olduğu, verilen zamların ise daha para ceplerine girmeden geri alındığı dile getirildi

Açıklamada, BES olarak geçen kasım ayında, 2013 yılı bütçesine karşı eylem başlatıldığı, genelde büro emekçilerinin, özelde ise yargı çalışanlarının taleplerinin bütçede yer almasının istendiği hatırlatıldı. Açıklamada, "Adliyeler saray, yargı emekçileri kapıkulu değildir. Kazanılmış haklarımız birer birer gasp ediliyor. Yargı çalışanı mutsuz, geleceğinden kaygılı. Adalet içinde adaletsizlik yaşıyoruz. Kamu çalışanları yoksulluk sınırı altında yaşamaktadır. Tüm kamuoyu ve iktidarın bilmesini istiyoruz ki iş güvencemizden asla ve asla vazgeçmeyeceğiz. Rotasyon uygulamalarına dur diyeceğiz. Haklarımızı geri almak ve kararlığımızı göstermek için de 27 Şubat'ta bir gün iş bırakma eylemi yapacağız" denildi.

Basın açıklamasının ardından adliye çalışanları ellerindeki maaş bordrolarını yaktı.


ANTALYA

BÜRO Emekçileri Sendikası (BES) Antalya Şubesi'ne bağlı bir grup adliye çalışanı fazla mesai ücretlerinin kaldırılmasını Antalya Adliyesi önünde bordrolarını yakarak protesto etti.

BES Antalya Şubesi'ne mensup 30 kişiden oluşan adliye çalışanı bir grup, saat 12.30'da Antalya Adliyesi önünde toplanarak eylem yaptı. Alışveriş araçlarının önüne 'Adliye personeli servis aracı' yazan grup, fazla mesai ödemesi ve ulaşım yardımının kesilmesini eleştirdi.

BES Antalya Şube Sekreteri Ayşe Şimşek, 2013 itibariyle fazla mesai ücretlerinin kaldırıldığını, ulaşım yardımı yapılmadığını söyledi. Şimşek, şöyle konuştu:

"Adliyelerde iş gücü her geçen gün artarken, yargı emekçileri hafta sonları da dahil çalışmak zorunda kalırken 2013 yılında fazla mesai ücretleri kaldırıldı. Diğer kamu çalışanlarında olduğu gibi yargı emekçilerinde de emekli olunduğunda maaşlar yüzde 50-60 oranında azalmaktadır. Bu durumda emekliliği hak ettiği halde ekonomik ihtiyaçlarından dolayı çalışmak zorunda kalan binlerce yargı emekçisi bulunmaktadır. Bu sebeple maaş dışında yargı emekçilerine ödenen diğer ücretler emekli aylığına dahil edilmelidir."

Grup daha sonra yanlarında getirdikleri bordrolarını yaktıktan sonra dağıldı.


BURSA

BURSA'da, Büro Emekçileri Sendikası Şubesi üyeleri özlük haklarının iyileştirilmesi için Adalet Sarayı önünde eylem yapıp maaş bordrolarını yaktı.

Büro Emekçileri Sendikası Bursa Şubesi üyesi yaklaşık 20 kişi Adalet sarayı önünde toplanarak özlük haklarının iyileştirilmesi konusunda eylem yaptı. Grup adına konuşan Şube Başkanı Sürmeli Selçuk Söğüt, haklarına sahip çıkmak ve taleplerini elde etmek için mücadelelerini sürdüreceklerini dile getirerek, "Bir taraftan adliye saraylarının yapıldığı iddia edilirken sarayların içinde çalışan yargı emekçilerine yoksulluk dayatılmakta, her türlü talepleri görmemezlikten gelinerek kazanılmış hakları gasp edilmektedir" dedi.

Sendika olarak öncelikli isteklerinin çalışanların sırtındaki iş yükünün azaltılarak fazla mesai yapılmasına gerek kalmayacak bir iş düzeninin oluşturulması olduğunu belirten Söğüt, şöyle konuştu:

"Genel olarak kamu çalışanları yoksulluk sınırının altında yaşamaktadır. Yardımcı hizmetler sınıfında olan mübaşirlerin genel idari hizmetler sınıfına alınması için ivedilikle yasal düzenleme yapılmalıdır. Adalet Bakanlığı'ndan taleplerimizin yanında tüm kamuoyu ve AKP iktidarının bilmesini istiyoruz ki iş güvencemizden asla ve asla vazgeçmeyeceğiz. Performans uygulamalarına boyun eğmeyeceğiz. Rotasyon uygulamalarına son diyeceğiz."

Basın açıklaması ardından Adalet Sarayı önünde maaş bordrolarını yakan sendika üyeleri daha sonra sessizce dağıldı.


ZONGULDAK

ZONGULDAK'ta adliye önünde toplanan Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyeleri, 2013 bütçe takviminde taleplerinin yerine getirilmediği gerekçesiyle bordro yaktı.

Eyleme katılan yaklaşık 20 memur adına konuşan BES Zonguldak Şube Başkanı Anıl Çetin, gelir dağılımındaki adaletsizliğin her geçen gün derinleştiğini, kamu emekçilerinin kazanılmış haklarının ellerinden bir bir alındığını söyledi. Çetin, kamu çalışanlarına 2012'de yapılan ortalama yüzde 6- 7 oranındaki zammın başta akaryakıt olmak üzere temel tüketim maddelerine yapılan zamlarla buharlaştığını kaydetti. 2013 bütçesine karşı geçen kasım ayında, 'Emeğimize, onurumuza, geleceğimize sahip çıkıyoruz' talebi ile başlattıkları eylem programını devam ettirdiklerini belirten Çetin, "Kazanılmış haklarımıza sahip çıkmak ve taleplerimizi elde etmek için mücadelemizi büyüterek sürdüreceğiz" dedi.

Basın açıklamasının ardından maaş bordrolarını yakan sendika üyeleri, daha sonra dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber