Bitlis'te hayır çarşısı kuruldu

Bitlis Valiliği koordinasyonunda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca (SYDV) yürütülen 'Hayır Çarşısı' projesinin açılışı yapıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Şubat 2013 21:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bitlis'te hayır çarşısı kuruldu

Beşminare Toplum Merkezi'nde düzenlenen törende konuşan Vali Veysel Yurdakul, sabah elbiselerini giydiği sırada dolabında gömleğinin fazla olduğunu fark ettiğini ve bunun bir kısmını Hayır Çarşısı Projesi'ne bağışlama kararı aldığını söyledi. Evlerde kullanılmayan çok sayıda elbise bulunduğunu vurgulayan Yurdakul, bu elbiselerin bir yerde toplanarak köylerde üşüyen, ayağında çorap dahi olmayan insanlara gönderilmesi gerektiğini ifade etti. Yurdakul, gezdiği köylerde ayağında ayakkabı ve sırtında mont olmayan çocuklarla karşılaştığına dikkat çekerek, "21. yüzyılda bu kentte hala bu durumda olan çocuklarımız var. Bu öncelikle benim için, sonra da sizler için ayıp ve onur kırıcı bir şey. Hazırlanan bu projemizle ayağı üşüyen, sırtı çıplak ve aç insan kalmayacak. Biz inancımızın, misyonumuzun ve sahip olduğumuz niteliklerin gereğini yapıyoruz" dedi.

Vali Yurdakul'un eşi Emine Yurdakul ise, Bitlis'in tarihi temellerinde yardımseverliğin ve fedakarlığın ön planda olduğunu bildirerek, bu yardımseverlik ve fedakarlıktan aldıkları cesaretle projeyi başlattıklarını dile getirdi. Yurdakul, İslam dininin de yardımlaşma başta olmak üzere bir başkasının sıkıntısını gidermeyi görev kabul ettiğine değinerek, "Özellikle biz hanımların dolaplarında ne zaman aldığımızı unuttuğumuz hatta kaybolsa hatırlayamayacağımız kadar onlarca parça giysimiz var. Belki bunları bir defa giyme imkanına kavuşamadık. Dolabımızda duran bir kere giymediğimiz veya çok az giyme imkanına sahip olduğumuz giysiler, bir kardeşimizin soğuktan korunmasına yardımcı olacak. Sizler de çok iyi biliyorsunuz israf haramdır. Bu kampanya ile evde kullanmadığımız eşyalar, bir yetimin, fakirin veya bir öksüzün ihtiyacını karşılayacak. Böylelikle biz de manevi sorumluluktan kurtulacağız" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Yurdakul ve beraberindekiler proje kapsamında oluşturulan stantları gezdi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber