Yurt-Kur, kahvaltı için 1 YTL destek verecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Kasım 2005 16:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun (Yurt-Kur) 1 Ocak'tan itibaren sabah kahvaltısı için 1 YTL destek vereceğini, 22 iş günü hesaplandığında bunun her öğrenci için 22 YTL'lik "ekstra destek" anlamına geldiğini bildirdi.

Çelik, Yurt-Kur 73. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, 41 ilde üniversite bulunmadığını, ancak buralarda çeşitli üniversitelere bağlı fakülte ve yüksekokulların kurulduğunu kaydederek, bunların bir çatı altında toplanarak yeni üniversiteler açılacağını bildirdi.

Üniversitelerde geçmişte büyük acılar yaşandığını, şimdi ise bir huzur ortamı bulunduğunu belirten Çelik, "Bu huzur ortamının sürdürülmesi hepimize düşen önemli bir görev" diye konuştu.

Çelik, üniversitelere bu yıl araştırma için 450 trilyon lira ayrıldığını ve bu desteğin gelecekte de süreceğini bildirdi.

Yurt-Kur'un çalışmaları hakkında da bilgi veren Çelik, akşam yemeği için öğrencilere ödenen katkı payının hükümetleri döneminde artırıldığını anımsatarak 1 Ocak'tan itibaren sabah kahvaltılarına da 1 YTL destek verileceğini söyledi. Çelik şöyle devam etti:

"22 iş günü hesaplandığında bu da her öğrenci için 22 YTL ekstra destek demektir. Akşam yemeklerinin öğrenci başına maliyeti 33 YTL'dir. Demek ki toplam akşam yemeği ve sabah kahvaltısı için 1 Ocak'tan itibaren 55 YTL'lik destekte bulunmuş olacağız. Bu da üniversite öğrencileri için önemli bir imkan ve fırsattır diye düşünüyorum."

Çelik, üniversite öğrencilerine yılda 1 katrilyon liralık burs ve kredi sağladıklarını kaydederek, bunun Türk gençliğine verdikleri önemin bir göstergesi olduğunu belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber