Şeyma seferberliği

Denizli'nin Güney İlçesi'nde lösemi hastalığı ortaya çıktıktan sonra hastanede annesi tarafından terk edilen 3 yaşındaki Şeyma'nın dramı yürekleri sızlattı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 15 Şubat 2013 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şeyma seferberliği

Denizli'nin Güney İlçesi'nde lösemi hastalığı ortaya çıktıktan sonra hastanede annesi tarafından terk edilen 3 yaşındaki Şeyma'nın dramı yürekleri sızlattı. Hayırseverler yardım için seferber oldu. Haberin basın yayın organlarında yer almasının ardından 100'den fazla hayırsever, Şeyma'nın babası Mustafa Tuzak'a ulaşarak yardımcı olmak istediğini bildirdi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Denizli Valiliği de harekete geçerek, Şeyma için devletin olanaklarının seferber edileceğini açıkladı.

Denizli'de Pamukkale Üniversitesi'nde tedavisine devam edilen lösemi hastası Şeyma Tuzak'ın haberlerinin yayınlanmasının ardından baba Mustafa Tuzak'ın imdadına ilk olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Denizli Valiliği yetişti. Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Şeyma'ya her türlü maddi ve manevi desteğin verilemesi için Aile ve Sosyal Politikalar Denizli İl Müdürlüğü ve Güney Kaymakamlığı'na talimat verdi. Aile ve Sosyal Politikalar Denizli İl Müdürü Ahmet Altın, gerekli incelemenin başlatılması için iki uzman personelin Güney ilçesine gönderildiğini belirterek, "Üzerimize düşen her türlü desteği Şeyma için seferber edileceğiz. Küçük kızımız bir an önce sağlığına kavuşur" dedi.

Şeyma'nın tedavisi için LÖSEV Vakfı ve Güney Kaymakamlığı'nın da maddi destek de verdiği öğrenildi.

Baba Mustafa Tuzak ise, kızı Şeyma için Türkiye'nin seferber olduğunu belirterek, "Haberlerin yayınlamasının ardından çok sayıda telefon aldım. Hayırseverler, Şeyma'nın sağlığına kavuşması için her türlü maddi desteği vereceklerini söylediler. Şimdiden banka hesaplarına para yatıyorlar. Dünden bu yana 100'den fazla kişi aradı. Onlardan Allah razı olsun. İnsanların bu girişimleri beni çok duygulandırdı. Tek isteğim kızımın bir an önce sağlığa kavuşması" dedi.

Baba Tuzak, kendilerini terk eden eski eşi T.İ'yi kızının unuttuğunu kendisinin ise hayatından sildiğini de sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber