Erzincan Üniversitesi'ne Rus Akademisyen

Rusya Bilimler Akademisi, Şarkiyat Enstitüsü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Natalia Çarniçenkina, Erzincan Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünde öğretim üyesi olarak göreve başladı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Şubat 2013 09:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erzincan Üniversitesi'ne Rus Akademisyen

1917-1939 Dönemi Türk- Sovyet İlişkileri uzmanı Yrd. Doç. Dr. Çerniçenkina, 2001-2007 yılları arasında Moskova Devlet Üniversitesi'nde lisans eğitimini, aynı üniversitenin Asya ve Afrika Ülkeleri Enstitüsü Tarih Bölümü'nde yüksek lisansını tamamladı. 2011 yılında Rusya Bilimler Akademisi Şarkiyat Enstitüsü'nde doktora eğitimini tamamlayan Yrd. Doç. Dr. Çerniçenkina, 2011-2013 yılları arasında Türkiye'de birçok ulusal ve uluslararası konferans, panel ve sempozyuma konuşmacı olarak katıldı.

Yrd. Doç. Dr. Çerniçenkina, Erzincan Üniversitesi'ne yaptığı akademisyenlik başvurusunun kabul edilmesinden dolayı mutlu olduğunu ifade etti.

Yrd. Doç. Dr. Çerniçenkina; "Türk- Sovyet ilişkilerine dair araştırmalarını genişletmek amacıyla yaptığım akademisyenlik başvurum kabul edildi. Ocak'ta Üniversitemizde göreve başladım. Erzincan'ı ve Üniversitemizi çok beğendim. Burada Türk-Rus ilişkilerini araştırmayı düşünüyorum. Alanıma ilişkin konuları daha ayrıntılı bir şekilde araştırarak az bilinen konulara ışık tutacağımıza inanıyorum" dedi.

1917-1939 Dönemi Türk- Sovyet İlişkileri, Türkiye- Rusya Devlet ve Siyaset Adamlarının Kişisel Temasları, Montreux Konferansı, Türk-Rus Kültür ve Bilimsel İlişkileri (1920-1939), 1930'lu Yılların 2'nci Yarısında Türk-Rus İlişkileri, Her iki ülkeyle ilgili belgesel film ve fotoğraflar" üzerine araştırmalar yapan Yrd. Doç. Dr. Çerniçenkina, iyi derecede Türkçe, İngilizce ve Almanca biliyor.

Türk-Rus ilişkileriyle ilgili çok sayıda yayını bulunuyor

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber