Tipide mahsur kalan köylüler kurtarıldı

Iğdır’ın yüksek kesimden fırtınadan kapanan yolda mahsur kalan 30 vatandaş, İl Özel İdaresine bağlı ekiplerin 5 saatlik çalışması sonucunda kurtarıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Şubat 2013 11:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tipide mahsur kalan köylüler kurtarıldı

Iğdır merkeze 40 kilometrelik mesafede bulunan Mezra köylülerini taşıyan ve içinde çocuk ile kadınların da bulunduğu 2 minibüs, akşam saatlerinde köye dönüş esnasında tipiye yakalandı. Yoğun tipiden köylerine 13 kilometre mesafede mahsur kalan 30 yolcu, Iğdır İl Özel İdaresi’ne bağlı ekiplerinin 5 saatlik zorlu çalışması neticesinde kurtarılarak köylerine ulaştırıldı.

Yolda mahsur kalan Mezra Köyü Muhtarı Abdullah Ağırkaya, Iğdır şehir merkezine sabah gittiklerinde yollarının açık olduğunu, akşam saatlerinde geri döndüklerinde aniden bastıran tipiden yollarının kapandığını, kendisi ile birlikte 30 yolcunun mahsur kaldığını söyledi. Ağırkaya, “Görüldüğü gibi şu anda iki minibüs burada mahsur kaldı. İl Özel İdaresi ekipleri imdadımıza yetişti. Şimdi küreklerle yolu açıyoruz. Burası dar olduğunda yolu tıkayan araçları kenara çekeceğiz ki greyder yolumuz açsın” dedi.

Konu ile ilgili gazetecilere bilgi veren İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferhat Akkuş ise, özellikle dağ köylerinde zaman zaman kar yağışı ve tipiden dolayı yollarda tıkanmaların yaşandığı, bu kapsamda sürekli ekiplerinin hazır bulundurulduğunu, olası bir aksilikte bölgeye gönderildiğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber