'Gönül Elçileri' projesi

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, eşi Ayşe Güzeloğlu ile birlikte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülen 'Gönül Elçileri' projesi kapsamında koruyucu ailelerle kahvaltıda bir araya geldi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Şubat 2013 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Gönül Elçileri' projesi

Yasemin Hill Cafe'deki programda koruyucu aileler ve çocukların Vali Güzeloğlu ile eşine büyük ilgi gösterdiği gözlemlendi. Etkinlikte konuşan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, yüreği sevgiyle dolu olan herkesin, yaşamı anlamlandırmak ve yaşadığı alanı zenginleştirmek istediğini belirterek, "İnsanlar zor zamanda kendilerine destek olacak birini arar. Bu arayışın karşılığı da sınırsız merhametten doğar. Zorda olana yardım eli uzatmak asıl olandır. Bu zenginlik gönül zenginliğidir. Sevgiye muhtaç olanın başını okşayan kişi dünyanın en zengin insanıdır. Yardımlaşmak, bir çocuğa kalbin ve evin kapılarını açmak yüce bir gönül işidir. Bu nedenle koruyucu ailelerimiz sıcak bir yuva arayan çocuklarımıza kucak açan kişilerdir. Bir çocuğun sıcaklığı hiçbir şeyle ölçülmez. Çocuk evin neşesidir. Issız ve mutsuz yerlerin aydınlatıcısı olan çocuklarla yaşamak dünyanın en güzel duygularından biridir. Bu zenginlik koruyucu aile uygulaması ile birlikte yeni bir dönemi beraberinde getirdi. Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın eşleri Emine Erdoğan'ın himayelerinde yürütülen 'Gönül Elçileri' projesi, gönüllülük temelinde vicdana en büyük ödülü sunmaktadır" dedi.

Söz konusu projenin uygulanmasında Mersin'in öncü bir il olduğunu vurgulayan Güzeloğlu, şöyle devam etti; "Proje kapsamında Mersin, en çok gönül elçisini barındıran il olarak Türkiye 1'nciliğini elde etmiştir. İlimizde bu işin öncülüğünü yapmak adına büyük çaba gösteriyoruz. Gönüllülük hareketinde 81 il içerisinde 5 bine yakın gönüllümüzle en üst noktadayız. Bu sayı her geçen gün daha da artmaktadır. Öte yandan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz her zaman koruyucu ailelerimizin yanındadır. Bu proje devlet ile milletin iç içe geçtiğinin en güzel göstergesidir. Devlet ve millet olarak amacımız hayır işlerinde yarışmaktır."

Proje öncesinde Mersin'deki koruyucu aile sayısının 40 olduğu belirtilirken, bu sayının projeyle birlikte 50'e çıktığı, bu ay içerisinde de 80 koruyucu aileye ulaşmanın hedeflendiği ifade edildi.

Konuşmanın ardından Vali Hasan Basri Güzeloğlu ile eşi Ayşe Güzeloğlu tarafından koruyucu ailelere 'Gönül Elçisi' sertifikaları ile rozetleri teslim edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber