Copsuz da oluyormuş

Haber Giriş : 28 Kasım 2005 06:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim - Sen'in eğitim çalışanlarının ekonomik ve sosyal sıkıntılarına dikkat çekmek ve ?herkese ücretsiz öğrenim hakkı'nın tanınması amacıyla düzenlediği ?Büyük eğitimci yürüyüşü? dün olaysız sona erdi.

Ziya Gökalp Caddesi'nde dün sabah saatlerinde toplanan Eğitim-Sen üyeleri caddeyi çift taraflı olarak trafiğe kapattı. Eyleme önceki gün İstanbul'dan gelen ve güvenlik kuvvetleriyle arbede yaşayan gruptan eylemciler de katıldı. Konya, Samsun ve Eskişehir Yolu üzerinde şehre girmelerine izin verilmeyen arkadaşlarını bekleyeceklerini belirten öğretmenler oturma eylemi yaptı. Eylem sırasında caddenin Kızılay Meydanı ve bağlantılı sokaklarına açılan yolları Çevik Kuvvet ekipleri ile panzerler tarafından kapatıldı.

TAVIR TAMAMEN HUKUK DIŞI

KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul burada yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Eğitim Sen'in eylemiyle ilgili değerlendirmelerine tepki göstererek, ?Öğretmenlerin, 4.5'tan 5 vererek geçirdiği kişilerin bize demokrasi dersi vermeye hakkı yok? dedi. Tombul, Başbakan Erdoğan'ın ?Sert müdahale olmamıştır, sadece su sıkılmıştır? açıklamasının gerçeği yansıtmadığını, arkadaşlarının çeşitli yerlerinden yaralandıklarını ifade etti. Mevcut yasalarda basın açıklaması için önceden izin almaya gerek olmadığını savunan Tombul, ?Oysa basın açıklamamıza engel olmak için hukuk dışı bir tavır takınılıyor. Bizim mücadelemiz haklı ve meşru bir mücadeledir, direne direne kazanacağız? diye konuştu.

Eğitim- Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer de, önceki gün 18 öğretmenin yaralandığını olayların sorumlusunun Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik olduğunu ileri sürdü.

İstanbul'dan yürüyüşe başlayan İstanbul kolunun ciddi bir direniş ortaya koyarak 1500 kişiyle Ankara'ya ulaştığını söyleyen Dinçer, Özel Öğretim Yasası'nın Bakanlar Kurulu'ndan çıkarılarak TBMM'ye gönderildiği bilgisini aldıklarını belirterek, ?Şimdi daha iyi anlıyoruz, parasız eğitim istediğimiz için uğradığımız saldırıyı? diye konuştu. Eğitim-Sen üyeleri daha sonra yaklaşık 6 saat süresince Ziya Gökalp Caddesi'nde oturma eylemi yaptı. Eylem olaysız sona erdi.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber