Kredi Kartı Tasarısı TMBB'ye sunuldu

Haber Giriş : 28 Kasım 2005 13:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanunu Tasarısı, TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Tasarıya göre, gecikme faiz oranı, akdi faiz oranının yüzde 30 fazlasını geçemeyecek.

Tasarıya göre, kredi kartı limiti belirlerken esas alınacak kartın imza hanesi, kart hamili tarafından imzalanacak. Kart hamilinin yaptığı işlemler nedeniyle sözleşmede yer almayan faiz, komisyon veya masraf gibi adlar altında hiçbir şekilde ve surette ödeme talep edilemeyecek ve kart hamilinin hesabından kesinti yapılamayacak. Temerrüt hali de dahil olmak üzere, kart uygulamasından doğan borçlarda bileşik faiz uygulanmayacak. Gecikme faiz oranı, akdi faiz oranının yüzde 30 fazlasını geçemeyecek.

Kart hamilinin risk durumlarının izlenmesi, değerlendirilmesi, kontrolü ve müşteri hizmetlerinin yerine getirilmesi amacıyla yapılacak bilgi alışverişi veya kartların kullanımından doğan borç ve alacakların takas ve mahsup işlemleri, kart çıkaran kuruluşların aralarında akdedecekleri yazılı sözleşmeler çerçevesinde, kendi aralarında veya en az 5 kart çıkaran kuruluş tarafından kurulacak şirketler vasıtasıyla gerçekleştirilecek. Gerçeğe aykırı olarak harcama belgesi, nakit ödeme belgesi ya da alacak belgesi düzenlemek veya bu belgelerde ne suretle olursa olsun tahrifat yapmak suretiyle kendisine veya başkasına yarar sağlayanlar, 2 yıldan 5 yıla kadar hapis ve 5 bin güne kadar adli para cezasıyla cezalandırılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber