BASK'tan memur zammını protesto

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Kasım 2005 14:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (Bask) üyesi bir grup, 2006'dan geçerli olacak yüzde 2.5'luk maaş artışını protesto etti.

TBMM Dikmen kapısında toplanan ve ellerinde "IMF Bütçesi istemiyoruz", Yeter artık yüzde 2.5'a hayır", yazılı döviz ve karikatürler taşıyan Bask üyeleri, "Şaşı bakana kör bakarız" ve "Buçuklu sadaka istemiyoruz" şeklinde sloganlar attılar.

Bask Genel Başkanı Resul Akay, Bütçe Kanun Tasarısı'na göre memura yapılacak yüzde 2.5 oranındaki maaş artışının yeterli olmadığını söyledi.

Yapılan zamla 600 YTL maaş alan bir memurun maaşının 15 YTL, bin YTL maaş alan memurun maaşının ise 25 YTL arttığını belirten Akay, hükümetin "ek ödeme" adı altında maaşları "şişirdiğini" öne sürdü.

Aile ve çocuk yardımı adı altında "ek ödeme" alan memur sayısının 400 bin olduğunu, ancak 1 milyon 377 bin kamu çalışanı bulunduğunu belirten Akay, Ocak ayında yapılacak artış ve ek ödeme ile en düşük memur maaşının 596 YTL'ye yükseleceğini söyledi.

Hükümetle yürütülen toplu görüşmeler sonunda mutabakat metnini imzalayan sendika yöneticilerini de eleştiren Akay, söz konusu metnin 1 konfederasyon ve 3 sendika tarafından imzalanmadığını, bu nedenle geçerli olmadığını öne sürdü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber