Kariyer sınavı tartışmalarında yeni boyut

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Kasım 2005 11:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan, "Kariyer Basamakları Yükselme Sınavı"nda Atatürk İlke ve İnkılapları ile ilgili soru sorulmamasını "skandal" olarak nitelendirdiklerini açıkladı.

Öğretmenlerin Kariyer Basamakları Yükseme Sınavı'nın Danıştay'ın kararına rağmen, 27 Kasım 2005 tarihinde gerçekleştirildiğini hatırlatılan açıklamada, öğretmenleri kademelere ayıran, öğretmenlik mesleğine aşamalar getiren sınavda sorulan soruların tam bir skandal olduğunu kaydedilerek, "Kariyer Basamaklarından Yükselme Sınavı'nda sorulan 180 soru arasında, Cumhuriyet'in kurucusu Ulu Önder Atatürk'e ilişkin tek bir soru bile yoktu. Sınavda Atatürk İlke ve İnkılapları ile Cumhuriyet'in kazanımları hakkında soruların yer almaması biz eğitimcileri derinden yaralamıştır" denildi.

Başkan Özcan, açıklamasında, "Başöğretmen Atatürk'ün izinden giden bizler, bu bağlamda soruların neye göre hazırlandığını ve neden Atatürk'ün atlandığını ya da es geçildiğini anlamakta zorlanıyoruz. Milli hassasiyetlerimize karşı derin darbe girişimlerinin aşikar olduğu, milli devlet kavramının ortadan kaldırılmaya çabalandığı, milli bilincin yıpratılmak istendiği bir süreçte, Atatürk'ün izinden giden öğretmenlere Atatürk ile ilgili tek bir sorunun dahi sorulmaması manidardır" ifadelerine yer verdi.
Avrupa Birliği'nin Atatürk İlke ve İnkılapları'na alerjisinin herkes tarafından bilinen bir gerçek olduğunu dile getiren Özcan, "Dolayısıyla bu sınavda Atatürk'e ve Cumhuriyet'e yönelik hiçbir sorunun yer almaması, acaba AB'ye şirin görünme, AB'yi kızdırmama çabasının bir ürünü müdür? Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan bir sınavda millilik kavramının hiçe sayılarak, değerlerimize, kazanımlarımıza yönelik soruların unutulması, acaba Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu Atatürk'ün hedef alınması anlamına mı gelmektedir? Öğretmenlerimizi çağdaşlaşmanın, modernleşmenin, kalkınmanın bir unsuru olarak gören Atatürk'e öğretmenlere yönelik bir sınavda yer verilmemesi, acaba Başöğretmenimizin Türk tarihinden silinmeye çalışıldığının bir göstergesi mi?" şeklinde sorular yöneltti.

Özcan, Bakan Çelik'in bu konuda açıklık getirmesi gereken çok önemli sorular olduğunu belirterek, açıklamasını şöyle sürdürdü:"Öğretmenlere yönelik yapılan kariyer basamakları sınavında Atatürk'e yönelik sorular neden unutulmuştur? Soruları hazırlayan kadro kimlerden oluşmaktadır ve neye göre seçilmiştir? Bu sınavla Türk Milleti'nin varlık nedeni olan Türkiye Cumhuriyeti ile Atatürk İlke ve İnkılapları'na yönelik yıpratma atakları mı gerçekleştirilmek istenmiştir?"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber