MEB'den 'kariyer sınavı' açıklaması

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Kasım 2005 17:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı, geçtiğimiz Pazar günü yapılan "Öğretmenlik Kariyer Sınavı"nda Türkiye Cumhuriyeti ve Atatürk İlke ve İnkılapları'yla ilgili soru sorulmamasının Bakanlığın sorumluluğunda olmayıp, ÖSYM'nin görevi kapsamında olduğunu açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik adına MEB Personel Genel Müdürü Remzi Kaya yaptığı yazılı açıklamada, Bakanlık ile ÖSYM arasında yapılan yönetmeliğe dikkat çekerek, yapılan protokol çerçevesinde, "Testlerde yer alacak soruların hazırlanması, bastırılması, paketlenmesi, sınav merkezlerine gönderilmesi, sınavın uygulanması ve cevapların puanlanması işlemleri gizlilik önlemleri altında tamamen ÖSYM'ce gerçekleştirilecektir" ifadesinin yer aldığını ve Bakanlığın sorulara ilişkin herhangi bir yetki ve sorumluluğunun bulunmadığını bildirdi.


Kaya, Öğretmenlik Kariyer Basamaklarında Yükselme Yönetmeliği'nin "Sınav Konuları" ve ağırlık katsayıları başlıklı 16. maddesinde "Sorular, sınav konuları çizelgesinde (EK-2) yer alan alt konu başlıkları arasından uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik için ayrı ayrı olmak üzere hazırlanır" hükümlerinin yer aldığını da belirtti. Sendikalar ve öğretmenlerin Atatürk İlke ve İnkılapları, Türkiye Cumhuriyeti Tarihi alanlarından soru gelmemesine yönelik eleştirilerin muhatabının kendileri olmadığını, belirtilen yönetmelikte sınavda yer alacak konularda eleştirilere konu olan alanları belirttiklerini, ancak soruların hazırlanmasının ÖSYM'nin sorumluluğunda olduğunun altını çizen Kaya, sınavdan sonra soruların ve cevaplarının kamuoyuna açıklamasının da tamamen ÖSYM'nin inisiyatifinde olduğunu bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber