KPSS mağdurları dernek kurdu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Kasım 2005 18:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uşak'ta, Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) mağduru olduklarını söyleyen 25 öğretmen adayı bir araya gelerek dernek kurdu.

KPSS mağduru olan öğretmen adayları seslerini duyurabilmek ve mağdur arkadaşlarıyla birlikte haklarını aramak için kurdukları derneğin ismini de "Aday Öğretmenler Derneği" olarak belirledi. Türkiye'de yüzlerce KPSS mağduru öğretmen adayı bulunduğunu söyleyen Dernek Başkanı Fatih Tuncer, "20 Ekim tarihinde derneğimizi kurduk ve ilk genel kurulumuzu dün yaparak yönetimimizi oluşturduk. 7 kişiyle başladığımız dernek çalışmalarında kısa süre içerisinde 25 kişiye ulaştık. İlimizde ve Türkiye genelinde bizim durumumuzda olan çok sayıda arkadaşımız var. KPSS'den sonra atamamız gerçekleşmeyince hakkımızı aramak için dernek kurmaya karar verdik. Bizim gibi mağdur durumda olan tüm arkadaşlarımızı derneğimizin çatısı altında haklarımızı aramaya davet ediyoruz. Önümüzdeki dönemlerde internet ve basın aracılığıyla sesimizi siyasilere duyurup mağduriyetimizin giderilmesini isteyeceğiz. Ayrıca başta Uşak'taki sivil toplum örgütleri olmak üzere herkesten yardım isteyeceğiz" dedi.

Öğretmen oldukları için iş bulmakta da zorluk çektiklerini dile getiren Fatih Tuncer, "Derneğimize üye olan tüm arkadaşlarımız işsiz durumda. Birçok insan ataması yapılamadığı için psikolojik bunalıma giriyor, evlenmek isteyenler evlenemiyor. Ayrıca öğretmen olduğumuz için gittiğimiz hiçbir firmada kendimize iş bulamıyoruz" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber