'Herkese meslek yüksekokulu' modeli hüsranla sonuçlandı

Haber Giriş : 30 Kasım 2005 12:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tabeladan ileri geçemediler

Lise binalarında, akşam saatlerinde yapılan meslek yüksek okulu uygulamasının başarısızlığa gitmesi üniversiteleri harekete geçirdi. Öğrencilerin ilgi göstermemesi, istenilen eğitim kalitesinin yakalanamaması, öğretim elemanı açığının kapatılamaması nedeniyle pek çok üniversite, öğrenci alımını durdurdu.

Meslek lisesi öğrencilerinin sınavsız yüksekokullara geçişi çerçevesinde, Milli Eğitim Bakanlığı ve YÖK 2002 yılında yeni bir uygulama başlattı. Buna göre, lise binaları akşam saatlerinde meslek yüksekokulu olarak hizmet vermeye başladı. Eğitim öğretim yapılacak okullar da üniversitelere dağıtıldı. Ancak ?Herkese meslek yüksekokulu' modeli hüsranla sonuçlandı. Üniversiteler, bu yıl pek çok yüksekokullarında öğrenci alımını durdurdular. Önceki yıllarda alınan öğrenciler mezun olana kadar eğitim öğretime devam edileceğini belirten üniversite yetkilileri, ?Proje başarısız oldu. Kaynakların sağlanması, öğretim elemanı açığının kapatılması durumunda yeniden öğrenci alımına başlayabiliriz? dedi.

Meslek yüksekokullarında ikinci öğretime öğrenci alımını durduran Beykent Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd Doç. Dr Hasan Akbayrak, ?Meslek yüksekokulu ikinci öğretim dersleri, akşam saatlerinde meslek liselerinde yapılıyor. Fakat eğitim kalitesinde istenilen başarı yakalanamadı. Bu nedenle kontenjan açmadık? dedi. Albayrak, geçmiş yıllardan kayıt yaptıran öğrencilerin öğrenimlerine devam ettiğini söyledi.

Bilgi Üniversitesi Meslek Yüksekokulu İşletme Programı Öğretim Görevlisi Uğur Başer, ikinci öğretim meslek yüksekokullarında istenilen eğitim kalitesinin yakalanamadığını, bu nedenle bölüm kapatmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Öğrencilerin ikinci öğretim meslek yüksekokullarına ilgi göstermediklerini belirten Bahçeşehir Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Cezmi Bayram, ?Biz de bu yıl yeni kontenjan açmadık? diye konuştu.

Doğuş Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğretimi Görevlisi Gülsen Kahraman, ?Biz öğrencilerimizi liselere bırakmadık. Bu nedenle öğrencileri üniversite bünyesine aldık? dedi.

PROJE DEVAM EDİYOR

YÖK Başkanvekili Prof Dr. İsa Eşme METEP projesinin devam ettiğini belirterek, ?Üniversitelerin bazıları projeleri yürütemeyeceklerini bildirdi. Bu nedenle bazı bölümlere öğrenci almadılar. Ancak proje devam ediyor. Tabi her projede olabileceği gibi birtakım aksaklıklar söz konusu? dedi.

Rüzgar ŞENKULAK / Akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber