Üniversitelerde uzaktan kumandayı kesmemiz lazım

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Aralık 2005 13:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YÖK Başkanvekili Prof.Dr. Aybar Ertepınar, üniversitelerde, başka üniversitelerden gidip gelen öğretim üyeleri yerine, kadrolu öğretim üyelerinin bulunması gerektiğini ifade ederek, "Uzaktan kumandayı kesmemiz lazım" dedi.

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'nda, 15 ilde yeni üniversite kurulmasına ilişkin kanun tasarısının görüşmelerinde söz alan CHP İstanbul Milletvekili Berhan Şimşek, "Bu üniversiteleri açalım ama bunların altını, içini dolduralım" dedi.

Yeni üniversitelerin açılmasının, "hızlandırılmış tren projesine benzememesini" isteyen Şimşek, "Bu, tren kazası kadar tehlikelidir" dedi.

Şimşek'in, bu sürecin, "Bayburt'un il olmasına benzememesini" de istemesi üzerine Komisyon Başkanı Tayyar Altıkulaç, "Siz o zaman bu üniversitelerin kurulmasına karşı mısınız?" diye sordu.

YÖK Başkanvekili Prof.Dr. Aybar Ertepınar da yeni açılan üniversitelerin ilan vermesi durumunda birçok kişinin başvuracağını kaydederek, "birçok öğretim üyesi o üniversitelerin kurucu üyesi olmak isteyecektir" dedi.

CHP Denizli Milletvekili Mustafa Gazalcı da hükümetin bütün işlerini bir kenara bırakarak, "bu yükseköğretim kurumunda nasıl kadrolaşırım" çabası içine girdiğini öne sürdü. Gazalcı, "Üniversitelerin burnunu sürtmek için Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü'nü tutup içeriye tıkıyorsunuz" dedi.

AK Parti'li milletvekilleri Gazalcı'nın bu sözlerine tepki göstererek, "Konu yargıda, bizi niye suçluyorsunuz, kararı mahkeme verdi" dediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber