Bilgisayar kullanımı eğitimlerle daha da yaygın hale geliyor

Nevşehir Belediyesi Kapadokya Eğitim Merkezi (KAPEM) tarafından 2005 yılından beri 40’ı aşkın branşta gerçekleştirilen eğitim kursları arasında bilgisayar eğitiminden yararlananların sayısı giderek artıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Şubat 2013 09:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bilgisayar kullanımı eğitimlerle daha da yaygın hale geliyor

Bugüne kadar 9 bini aşkın kursiyerin teorik ve pratik olarak eğitime katıldığı KAPEM'de açılan kurslara katılım yönünden bilgisayar kursları ilk sırayı alıyor.

Bilginin her alanda en önemli gelişme ve kalkınma düzeyine oluşmada en nitelikli temel değer olduğu günümüzde, bilgiye ulaşmada öncelikli bir araç haline gelen bilgisayarın gerektiği gibi kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla Nevşehir Belediyesi tarafından 2005 yılında oluşturulan KAPEM kanalıyla bugüne kadar 40 ı aşkın branşta eğitici kurs çalışması düzenlendi.

Düzenlenen bu kurs çalışmalarında bilgisayar işletmenliği eğitimi, bugüne kadar eğitimden geçirilen 4 bini aşkın kişinin katılımı ile en yoğun katılımın sağlandığı eğitim alanı olarak dikkat çekiyor.

Her eğitim döneminde hafta içi ve hafta sonu olmak üzere iki ayrı kategoride gerçekleştirilen bilgisayar eğitimlerinde, genç kız ve kadınların erkeklere oranla daha fazla katılım sağladığı da dikkatlerden kaçmıyor.

Bilgisayar eğitim merkezinde alanında uzman eğitici vasıtasıyla 4 ay süre ile eğitime katılan her yaş grubundan vatandaşlar için, kurs bitiminde sınav düzenleniyor.Sınavı başarı ile tamamlayan kursiyerlere ise başarı sertifikası veriliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber