Türk Haber Sen'den Cumhurbaşkanı Sezer'e TRT mektubu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Aralık 2005 16:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Haber Sen Genel Başkanı İsmail Karadavut, TRT'ye biran önce Genel Müdür atanması için Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e mektup gönderdi.

Karadavut, TRT gibi önemli görevleri üstlenmiş Anayasal bir kurumun uzun bir süredir Genel Müdürü'nün olmadığını hatırlatarak, TRT'de Genel Müdür onayı olmadan işlerin yürümesinin mümkün olmadığını ifade etti. TRT'nin biran önce Genel Müdürü'ne kavuşması gerektiğini belirten Karadavut mektubuna şöyle devam etti:

"Çünkü Anayasal bir kuruluş olan TRT S.O.S veriyor. Hükümet yüzde 3.5 olan enerji payını yüzde 2'ye düşürmüştür. Bu yüzden TRT büyük bir ekonomik sıkıntı yaşamaktadır. Hükümet bu ekonomik sıkıntıyı çözmediği sürece TRT yerel televizyon durumuna düşecektir. TRT'nin teknolojisi yenilenmelidir. Maddi sıkıntı içerisinde bulunan TRT yatırım yapamamaktadır. Kamuoyunda personel sayısı fazla olarak bilinen TRT'de yayın personeli sıkıntısı had safhaya ulaşmıştır. Bu anlamda yayın durma noktasına gelmiştir. Anayasal bir kurum olan TRT'nin etkinliğinin ve saygınlığının yeniden tesis edilmesi kaçınılmaz bir sorumluluktur."

Karadavut, Cumhurbaşkanı Sezer'e gönderdiği mektubunda, sendika olarak TRT'nin geleceği ve çalışanlarının huzur ve özlük hakları için her türlü yapıcı yaklaşımı göstermeye hazır olduklarını belirterek, biran önce atanmasını umut ettikleri yeni TRT Genel Müdürü'ne yapacağı hizmetlerden dolayı şimdiden destek vermeye hazır olduklarını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber