Kayın mantarı üreticinin gözdesi oldu

Muğla İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından 2011 yılında 'Tütüne Alternatif Ürün Projesi' kapsamında başlatılan ve yoğun ilgi gören 'Kayın mantarı yetiştiriciliği' projesinin bu yıl da devam etmesine karar verildi

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 23 Şubat 2013 13:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kayın mantarı üreticinin gözdesi oldu

Muğla İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından 2011 yılında 'Tütüne Alternatif Ürün Projesi' kapsamında başlatılan ve yoğun ilgi gören 'Kayın mantarı yetiştiriciliği' projesinin bu yıl da devam etmesine karar verildi.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bütçesinden 2011 yılında temin edilen ve çiftçilere ücretsiz olarak dağıtımı yapılan misel, balmumu, gölgeleme tülü gibi kayın mantarı üretim malzemeleri ile üretime başlandı. Projeye geçen yıl da devam edildi. Yoğun talep nedeniyle kayın mantarı üretim çalışmalarının ücretsiz misel dağıtımıyla il genelinde bu yıl da devam etmesine karar verildi.

Kayın mantarının reyonlardaki yerini sağlamlaştırdığını belirten Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nazif Ekinci, "2013 yılında da müdürlüğümüzce kayın üretim çalışmaları saman kültüründe tüm ilçelerimizde sürüyor. Özel sektörden bazı üreticilerimiz de modern mantar işletmeleri kurarak üretim çalışmalarımıza katkı sunmaya başladı. 2011-2012 yılları arasında üretime aldığımız kütük kültürü üretimlerimiz de verimli şekilde devam ediyor. Kütükte ve saman kültüründe üretilen mantarlar üreticilerimiz tarafından kilogramı 10 ile 15 TL arasında ücretle satılarak bütçelerine maddi katkı sağlanıyor. İlimizde 2011 yılından önce tanınmayan kayın mantarı artık tüm tüketicilerimiz tarafından tanınmakta çeşit çeşit tüketim yöntemleri ile sofralarımızda yerini alırken reyonlardaki yerini de sağlamlaştırdı" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber