Çelik kasalardan çıkan altınları, kadın şebeke üyeleri satmış

Konya'da son 6 ayda okul, ev ve işyeri olmak üzere 30 adresten çelik kasa çaldığı iddia edilen şebekeye yönelik polis tarafından yapılan operasyonda, 3'ü kadın 15 kişi gözaltına alındı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 26 Şubat 2013 10:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çelik kasalardan çıkan altınları, kadın şebeke üyeleri satmış

Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Hırsızlık Büro Amirliği, son 6 ayda okul, ev ve işyerlerindeki çelik kasaların çalınması üzerine çalışma başlattı. Daha önce çelik kasa hırsızlığı yapan ve sabıka kaydı bulunanları inceleyen polis, son dönemlerdeki hırsızlıkların elebaşılığınıi 25 yaşındaki A.E.'nin yaptığı öne sürülen bir şebeke tarafından gerçekleştiğini saptadı. Bunun üzerine şebeke üyelerini teknik ve fiziki takibe alan polis, bugün sabah saatlerinde operasyon düzenledi.

Daha önceden belirlenen 14 adrese yapılan eş zamanlı baskında, bahçe duvarlarından atlayıp içeri giren polis, 3'ü kadın 15 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan kadın üyelerden 26 yaşındaki E.B.'nin kendisini görüntüleyen basın mensuplarına elini kaldırıp, "Beni çekmeyin. Benim ailem var" demesi dikkat çekti.

ÇEŞMECİ, FASULYECİ

Şebeke üyelerinin dikkat çekmemek içinde kendi aralarında bazı arkadaşlarına kod isim taktığı, şebeke elebaşı A.E.'ye 'çeşmeci', çalıntı Televizyon gibi eşyaları satan bir kişiye ise 'fasulyeci' diye hitap ettikleri öne sürüldü. Şebeke üyelerinin açamadıkları bazı çelik kasaları ise, açması için elebaşı A.E.'yi çağırdıkları belirtildi.

ÇALINTI ALTINLARI KADIN ÜYELER SATMIŞ

Şebekenin son 6 ayda ev, işyeri ve okul olmak üzere 30 adresten çelik kasa, Dizüstü Bilgisayar ve Televizyon çaldığı iddia edildi. Çalınan çelik kasalardaki altın, para ve döviz ile diğer eşyaların ise yaklaşık 80 bin lira değerinde olduğu, çelik kasalardaki altın takıları ise kadın üyelerin, kuyumculara sattığı ileri sürüldü.

Gözaltına alınan 15 kişi, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere Asayiş Şubesi'ne götürüldü. Olayla ilgili soruşturma

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber