Hepatit C'ye yeni ilaçlar umut oldu

Tedavi edilmediği takdirde siroz ve karaciğer kanserine kadar gidebilen Hepatit C hastalığında daha etkili ilaçların Türkiye'de de kullanılmaya başlandığı bildirildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Şubat 2013 15:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57
Hepatit C'ye yeni ilaçlar umut oldu

TRABZON - Tuğba Yardımcı Mısır

Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İftihar Köksal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hepatit B ve Hepatit C'nin Türkiye'de önemli sağlık sorunlarından olduğunu ve her iki hastalığın da kronikleşen hastalıklar listesinde yer aldığını söyledi.

Hepatit C'nin mutlaka tedavi edilmesi gereken bir hastalık olduğunu vurgulayan Köksal, şöyle devam etti:

'' Hepatit C çok akıllı bir virüs. Virüsün değişik genotipleri var. Türkiye'deki kronikhepatit C hastalarında özellikle genotip 1b hakim olan tip. Şimdiye kadar tedavilerde peginterferon dediğimiz maddeyi yerine koyarak ve ribavirin etken maddeli bir ilaçla kombine etmekteydik. Ancak genotip 1b'de cevap oranları son derece düşük, yüzde 40-45 civarında. ABD başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde hakim olan genotip 1. Bunun üzerine tedavi edecek yeni ilaç araştırmaları başladı ve bunun sonucunda da yeni ilaçların etkinliği gösterildi.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber