Türk bestecinin eseri Kanada'da seslendirilecek

17 yaşında yazdığı Heykelli Park Bale eseri ile Türkiye Opera literatürüne giren en genç besteci Murat Ömür Tuncer, yeni bestesi ile Kanada'da Türkiye'nin adını bir kez daha duyuracak.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Mart 2013 11:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türk bestecinin eseri Kanada'da seslendirilecek

17 yaşında yazdığı Heykelli Park Bale eseri ile Türkiye Opera literatürüne giren en genç besteci Murat Ömür Tuncer, yeni bestesi ile Kanada'da Türkiye'nin adını bir kez daha duyuracak. Genç bestecinin Nazım Hikmet'in aynı isimli şiirinden oluşan "Nereden Gelip Nereye Gidiyoruz" adlı yeni eserinin prömiyeri 19 Mayıs'ta Kraliyet Müzik Konservatuvarı ev sahipliğinde ve Turkish Society of Canada'nın himayesinde Toronto'nun Mazoleni Salonu'nda gerçekleşecek.

Prömiyer gecesi "Nereden Gelip Nereye Gidiyoruz" adlı eseri, Kanada'da yaşayan Türk mezzo Soprano Beste Kalender seslendirdi. Sanatçıya Kraliyet Müzik Akademisi Orkestrası eşlik edecek. Eserin bestecisi Murat Ömür Tuncer ise gecede aynı zamanda orkestrayı yönetecek. Solo mezzo soprano ve oda orkestrası için rapsodi formunda olan eser, modern müzik teknikleriyle dikkat çekiyor. Hiçbir elektronik düzen kullanılmaksızın birçok efektif tınının yer aldığı eserde, sanatseverler rüzgar ve dalga sesleri gibi özgürlüğü simgeleyen sesleri dinleyebilecek.

Eseri 4 aylık bir sürede bestelediğini belirten ünlü sanatçı Tuncer, şöyle konuştu: "Bir süredir Kanada'da aktif sanat hayatına devam eden başarılı mezzo-soprano Beste Kalender geçen yıl bana bu konserden bahsetti. Konser için bu eseri besteledim. Yavaş ve hassas bir şekilde neler yapabileceğimizi birlikte planladık. Konserin bir başka özel yanı Atatürk'ü 19 Mayıs'ta Toronto'da anıyor olmamız olacak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber