Ev hanımlarının ticaret aşkı

Bursa’da kadınlar evlerinde yaptıkları el emeği ve göz nuru dantelleri köylü pazarında satarak aile bütçelerine katkı sağlıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Mart 2013 10:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ev hanımlarının ticaret aşkı

Bursa'da yıllardır aileleri, akrabaları ve dostları için örgü ve dantel ören kadınların girişimcilik ruhu evlerin dışına taştı. Osmangazi Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıllarda restore edilen Nilüfer Köylü Pazarı'nda tezgah açan kadınlar, el emeği eserlerini satarak para kazanıyor. Evde boş oturmaktansa ürünlerini satan kadınların azmi herkesin takdirini topluyor. Yıllardır evde yaptıkları ürünleri kendi çevresindeki insanlara hediye eden ya da satan kadınlar, ticarete atılarak gelir sahibi oluyor. Birçok kadına örnek olan bayanlar, masa örtüsü, dantel, oya, havlu, yorgan, baş örtüsü, patik gibi ürünleri satışa sunuyor.

Gençliğinden bu yana örgü ve nakış işlemeleriyle uğraştığını belirten Atiye Avcılar, “Buraya geldikten sonra artık boş duramıyorum. Her dakikamı her saniyemi değerlendirmek için çalışıyorum. Boş boş oturmak bana göre değil. Burada hem para kazanıyoruz, hem de zaman geçiriyoruz. Artık bu benim mesleğim haline geldi. Arkadaşlık ortamımız da güzel. Evde duramıyoruz. Hasta bile olsak buraya geliyoruz” diye konuştu.

Evlerinde kocalarını uğurladıktan sonra Nilüfer Köylü Pazarı'na gelen ev hanımları, akşam saatlerine stant başında bulunarak müşterileriyle ilgileniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber