Kayseri'de kopan parmak 8 saat sonra Sivas'ta dikildi

Kayseri'nin Akkışla İlçesi'nde oturan 55 yaşındaki Turan Akşit baltayla odun keserken yanlışlıkla sol el başparmağını kopardı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 04 Mart 2013 17:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kayseri'de kopan parmak 8 saat sonra Sivas'ta dikildi

Kayseri'nin Akkışla İlçesi'nde oturan 55 yaşındaki Turan Akşit baltayla odun keserken yanlışlıkla sol el başparmağını kopardı. Kayseri'de 4 hastane dolaşan Akşit'in parmağı, 8 saat sonra getirildiği Sivas'ta Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yerine diktirdi.

Akkışla'da daha önce 1999-2004 arasında MHP'den Belediye Başkanlığı yapan, evli ve 5 çocuk babası emekli öğretmen Turan Akşit, bahçesinde baltayla odun keserken yanlışlıkla sol el başparmağını kopardı. Kanlar içinde kalan Akşit'e ilk müdahale Akkışla Devlet Hastanesi'nde yapıldı. Kopan parçayla birlikte Kayseri'ye sevk edilen Akşit, burada parmağını diktirmek için önce Kayseri Devlet, sonra Kayseri Üniversitesi Tıp Fakültesi, son olarak da Erciyes Tıp Fakültesi hastanelerine götürüldü. Buralarda, iddiaya göre parmağı dikecek uzman doktor bulunamayınca çevre illerde bulunan hastaneler aranmaya başlandı. Akşit, son olarak Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü'ne sevk edildi. Ambulansla Sivas'a gelen Turan Akşit'in kopan parmağı, 8 saat sonra Doç. Dr. Hayati Öztürk tarafından yapılan başarılı bir ameliyat ile yerine dikildi.

Parmağı yerine dikildiği için çok mutlu olduğunu söyleyen Turan Akşit, "Odun keserken baltayı sol el başparmağıma vurdum. Parmağım koptu. Ambulansa haber verdik. Ambulans gelene kadar çocuklar kopan parmağı bularak buzun içine koydu. Ambulans ile ilk olarak Kayseri Devlet Hastanesi'ne gittik. Orada bulunanlar 'Bu konunun uzmanı doktor burada yok' diyerek beni Erciyes Üniversitesi Hastanesi'ne sevk etti. Erciyes Üniversitesi de mikrocerrahi uzmanı olmadığı için parmağı yerine dikemeyeceğini söyledi. Kayseri Üniversitesi Hastanesi'nde de doktor yokmuş. Diğer illeri araştırmaya başladılar. Hangi ili aradılar ise hastanede yer olmadığı cevabını aldılar. Daha sonra yanıma gelen bir görevli 'Seni Sivas'a göndereceğiz' dedi. Sivas'a geldim burada başarılı bir ameliyat ile parmağım yerine dikildi. 8 saat sonunda beni Sivas'a gönderdiler. Doktorlara teşekkür ediyorum. Kopan parmağımı yerine diktiler" dedi. Kopan parmağı yerine dikilen Turan Akşit'in sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber