Osmaniye'den Suriye'ye 20 ton un

Osmaniye ve Suriye Halkı Dayanışma Platformu tarafından düzenlenen kampanya kapsamında temin edilen 20 ton un, TIR ile Suriye'ye gönderildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Mart 2013 22:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Osmaniye'den Suriye'ye 20 ton un

Osmaniye ve Suriye Halkı Dayanışma Platformu tarafından düzenlenen kampanya kapsamında temin edilen 20 ton un, TIR ile Suriye'ye gönderildi.

Yardımların gönderilmesi dolayısıyla Şirinevler Mahallesi'nin Güney Çevre Yolu üzerinde platform üyeleri adına açıklama yapan Başkan Süleyman Dağ, bugüne kadar yapılan yardımlarda katkıları olanlara teşekkür etti. Dağ, "Bir süre önce Suriyeli kardeşlerimizin buraya gelmesi ile oluşturduğumuz Osmaniye ve Suriye Halkı Dayanışma Platformu'nun bugüne kadar yapmış olduğu faaliyetleri göz doldurmaktadır. Bundan önce ilk olarak giyim ve gıdadan oluşan bir tır malzemeyi Öncüpınar sınır kapısından 'Osmaniye muhacirine sahip çıkıyor' sloganı ile uğurlamıştık. Sonra yine giyim ve gıdadan oluşan bir tır malzemeyi de Hatay'ın Cilvegözü sınır kapısından sizlerin de desteği ve katkısı ile 'İnsanlar ölüyor, insanlık ölmesin' sloganı ile göndermiştik. Şimdi de yine 20 ton unu inşallah bugün görülen bu TIR ile birlikte uğurlayacağız. Suriyeli insanlar savaşla imtihan olurken, Osmaniyeliler de Suriyeli'lerle imtihan olmaktadır. İşte biz bu amaçla üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmenin huzur ve mutluluğu içerisindeyiz. Sizlere ve tüm Osmaniyelilere katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum" dedi.

Suriye'de yaşanan insanlık dışı olaylara göz yumamayacaklarını ifade eden Süleyman Dağ, "Bu bir insanlık görevidir. Bu insanlık görevini yerine getirirken biz Osmaniyeli kardeşlerimizin büyük desteğini gördük ve bundan da çok mutlu olduk. Ancak Osmaniye'de idarecilerimiz bu değerli katkılara destek olmadılar. Bu açıklamayı Osmaniye'nin şehir merkezi olan Cumhuriyet Meydanı'nda yapmak isterdik. Ancak çeşitli etkenler ve engeller nedeni ile burada yapmak zorunda kaldık. Ama biz çalışmalarımıza devam edeceğiz. Sizin değerli katkılarınız olduğu sürece de bu çalışmalarımızı sonuna kadar sürdüreceğiz" şeklinde konuştu. Dağ, platform olarak Osmaniye'de evlerde kalan aileler için ayrıca Osmaniyeli aileler ile birlikte Kardeş Aile projesi uyguladıklarını da sözlerine ekledi.

Açıklamanın ardından 20 ton un yüklü TIR, Suriye halkına ulaştırılmak üzere uğurlandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber