Echelon bizi izleyemeyecek

Yazılım, komuta kontrol merkezi ile idare edilirken ulaşım verilerine aktarılan bilgilerle trafikte de etkili olabilecek

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 07 Mart 2013 07:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Echelon bizi izleyemeyecek

Amerikan gizli servislerinin gizli servisi olarak adlandırılan NSA'nın geliştirdiği 'Echelon' isimli teknik istihbarat sistemi ile 'global telekomünikasyonu' izlediğine dikkat çeken uzmanlar, TÜBİTAK'ın geliştirdiği milli gerçek zamanlı işletim sistemi ile artık takibinin mümkün olmayacağını söylediler. TÜBİTAK'ın Türkçe ve İngilizce olarak geliştirdiği milli işletim sistemi savunma sanayinin yanı sıra, günlük hayatta ciddi kolaylıklar sağlayacak.

ULAŞIMA UYARLANABİLİR

Bir ara yüzü olmayan, ancak işlemci ara yüze sahip olan gerçek zamanlı işletim sisteminin bize ait olmayan kullandığımız yazılım programları ile uyumlu olacağı belirtilirken, 'arka kapı' işlevi gören casus şifrelerin ise işletim sistemi ile kullanılamaz hale getirileceği kaydediliyor. Kullandığımız bazı otomobillerin alt sistemlerinin GİS gibi işletim sistemlerinin koştuğu yazılımlar tarafından kontrol edildiğini dile getiren uzmanlar, yerli otomobilin hayata geçirilmesiyle yerli GİS'in yerli otomobil alt sistemlerinin yazılımlarını kontrol edeceğini kaydettiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber