1.500 astsubaya kadına şiddet eğitimi

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından başlatılan kadına yönelik şiddetle mücadele eğitimlerinin sürdürüldüğü merkezin kapıları ilk kez basına açıldı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 07 Mart 2013 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
1.500 astsubaya kadına şiddet eğitimi

AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU Ankara

Eğitimler için hazırlanan “yapay karakolda” şiddet mağduru kadınlara ilk müdahalenin nasıl yapıldığı, adli sürecin nasıl başlatıldığı tüm detaylarıyla anlatılıyor. Eğitimlerde, kocası Hasan'dan sürekli şiddet gören Fatma'nın iki çocuğuyla birlikte karakola sığınması canlandırılırken, astsubay adaylarına “kadına şiddet” yasasında yer alan tüm önlemleri nasıl uygulayacakları aşama aşama aktarılıyor.

İletişim öğretiliyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Jandarma Genel Komutanlığı'nın işbirliğinde yaklaşık 3 ay önce başlatılan kadına yönelik şiddet ile mücadele eğitimlerinin düzenlendiği merkezde “kadına şiddet” eğitimini her yıl ortalama bin 500 astsubay adayı alacak.

Toplam 16 saat yapılması planlanan şiddetle mücadele derslerinde aslına uygun olarak oluşturulan “yapay karakolda”, aile içi şiddete maruz kalmış ve karakola sığınmış kadınlara nasıl müdahale edileceği anlatılıyor.

İleride jandarma karakollarında görev alacak kadın ve erkek astsubay adaylarına şiddet mağduru kadınlarla nasıl iletişim kuracakları da öğretiliyor. Eğitimlerde, en dikkat çekici yaklaşım askerlerin mağdur kadına “yalnız olmadığı” ve korkmaması gerektiğini söylemesiyle öne çıkıyor.

Yasadaki önlemler anlatılıyor

Şiddetle mücadele dersleri, şiddet mağduru Fatma, ona şiddet uygulayan eşi Hasan ve 2 çocuğunun hikayesi üzerinden anlatılıyor. Eğitimde, Fatma ve Hasan karakterlerinin her ikisini de kadın astsubay adayları canlandırıyor. Kurgu hikayeye göre, sürekli eşinden şiddet gören Fatma, iki çocuğuyla birlikte karakola sığınıyor. Karakolda Fatma ve çocukları için nasıl koruma kararı çıkarılacağı anlatılıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber