ÖSYM'nin yapacağı memur yerleştirmelerindeki cinsiyet ayrımcılığı Akşam ve Hürriyet gazetelerin haber konusu oldu

Haber Giriş : 30 Kasım 2003 13:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖSYM'nin yapacağı memur yerleştirmelerindeki cinsiyet ayrımcılığı Akşam ve Hurriyet gazetelerin haber konusu oldu

Kadına ambargo

Türkiye'de kadınlara yönelik cinsiyet ayrımcılığının son örneği kamuda yaşandı. DSİ, DHMİ ve TMO'nun bazı memur kadrolarına kadınlar başvuruda bulunamayacak

Ayrımı ÖSYM duyurdu

Devlet Su İşleri, Toprak Mahsulleri Ofisi ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi genel müdürlükleri, kadınlara ambargo koydu. İlginç cinsiyet kriteri, ÖSYM'nin yaptığı duyuruda yer aldı.

Sadece erkekler alınacak

DSİ'nin 65 kişilik inşaat mühendisi, DHMİ'nin 50 kişilik hava trafik kontrolörü, TMO'nun da 16 kişilik kadrosuna kadınlar başvuramayacak. Cinsiyet ayrımı tepkiyle karşılandı.

Kamuda kadın ambargosu

Devlet Su İşleri, Toprak Mahsulleri Ofisi ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlükleri memur alımında kadınlara ambargo koydu

Türkiye'de kadınlara yönelik cinsiyet ayrımcılığın son örneği Devlet Su İşleri (DSİ), Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) ve Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürlükleri'nin memur alımlarında ortaya çıktı. Üç kurum, istihdam edeceği kadrolardan bazılarına kadınların başvuramayacağını bildirdi.

Kadınlar, DSİ'nin 65 kişilik inşaat mühendisi, DHMİ'nin 50 kişilik hava trafik kontrolörü, TMO'nun da 7'si muhasebeci, 9'u eksper olmak üzere

15 kişilik kadrosuna gerekli tüm kriterleri sağlasa da cinsiyetten dolayı başvuramayacak.

DSİ, DHMİ ve TMO'nun kadınlara yönelik ambargosu çeşitli alanlardaki memur alımı için ÖSYM'nin yaptığı duyuruda yer aldı. DSİ'nin 65'i inşaat mühendisi, 10'u bilgisayar mühendisliği, 8'i jeodezi ve fotogremetri mühendisi, 8'i elektrik-elektronik mühendisi, 7'i makine mühendisi 2'si de çevre mühendisi olmak üzere toplam 100; DHMİ'de 50 hava trafik kontrolörü; TMO'de 7'si muhasebeci 9'u eksper

15 kişilik kadrosundan büyük bölümüne kadınlar başvuramayacak. Üç kurumun ÖSYM aracılığıyla yaptığı duyuruda adaylarda aranacak 'cinsiyet erkek olmak' şartı, toplam 160 kadrodan 130'una kadınların başvurusunu engelliyor.

Cinsiyet kriteri, DSİ'nin 100 kişilik kadro alımının içindeki

65 kişilik inşaat mühendisi, DHMİ'nin 50 kişilik hava trafik kontrolörü, TMO'nun da 15 kişilik muhasebe ve eksper kadrolarını kapsayacak. Buna göre kadınlar, aranan diğer tüm kriterleri sağlamış olsalabir bile cinsiyetleri nedeniyle inşaat mühendisliği, hava trafik kontrolörü ile muhasebe ve eksperlik kadrolarına başvuramayacak.
Akşam


DSİ, TMO ve DHMİ'de kadına ambargo

Türkiye'de kadınlara yönelik cinsiyet ayrımcılığın son örneği Devlet Su İşleri (DSİ), Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) ve Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) genel müdürlüklerinin memur alımlarında ortaya çıktı. Üç kurum, istihdam edeceği kadrolardan bazılarına kadınların başvuramayacağını bildirdi. DSİ, DHMİ ve TMO'nun kadınlara yönelik ambargosu çeşitli alanlardaki memur alımı için ÖSYM'nin yaptığı duyuruda yer aldı. DSİ'nin toplam 100, DHMİ'nin 50, TMO'nin de 15 kişilik kadrosunun büyük bölümüne kadınlar başvuramayacak. Üç kurumda toplam 165 kadrodan 130'una kadınlar başvuramayacak.
Hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber