Meclis'te ziyaretçi girişine çeki düzen

TBMM'de grup toplantılarına kapasitenin üzerinde ziyaretçi alınmaması ve milletvekillerinin yanında gelenlerin aranmaması nedeniyle yeni güvenlik önlemleri alındı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Mart 2013 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Meclis'te ziyaretçi girişine çeki düzen

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, grup başkanvekilleriyle bir araya geldi. Toplantıya, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ile CHP adına da Sinop Milletvekili Engin Altay katıldı.

Edinilen bilgiye göre, toplantıda bazı kararlar alındı. Milletvekili yanında gelenlerin araçlarıyla gelmeleri halinde giriş kartı alması ve kapı girişlerindeki x-ray cihazlarından geçirilmeleri, araç giriş kartının milletvekilinin eş ve danışmanları da dahil başka kimseye verilmemesi ve araçta görünür yerde bulundurulması, danışmanlarının kartlarını takması, danışmanların kuliste oturmaması, danışmanların milletvekili izni olmadan ziyaretçileri kabul etmemesine karar verilerken, ziyaretçilerin kulislere girmemesi benimsendi.

Meclis'te sadece milletvekilleri basın toplantısı yapabilecek. Milletvekili olmayanların Meclis'te basın toplantısı düzenlememesi, ayrıca milletvekili yanında basın toplantısına katılmaması kararlaştırıldı.

Toplantıda, grup toplantılarına gelen ziyaretçi konusu değerlendirildi. Buna ilişkin nasıl bir kriter uygulanabileceği uzun süre konuşuldu. Bu konunun grupların kendi içinde görüşerek kararlarını Meclis Başkanlığı'na bildirmeleri benimsendi.

Toplantıda, ziyaretçi yoğunluğunun Meclis'te istenmeyen olaylara sebep verebileceği ifade edildi.

Çiçek, genel başkanlara dosya gönderdi

Toplantıda, TBMM Genel Kurulu'ndaki tartışma ve üslup da gündeme geldi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, siyasi parti genel başkanlarına, Genel Kurul'un 2012 yılındaki görüşmelerinde milletvekillerinin üsluplarına ilişkin tutanaklardan alınan bir dosya gönderdiğini ifade etti.

Çiçek'in konuya dikkati çekmesi üzerine grup başkanvekilleri de görüşlerini ifade etti. Grup başkanvekilleri, konu üzerinde mutabık olduklarını belirterek, daha hassas davranılması, müeyyidelerin artırılması ve uygulanmasını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber