Üniversite öğrencisinin üst aramasında tacize uğradığı iddiası

Kars Valisi Eyüp Tepe, Kars Emniyet Müdürlüğü'nde bir üniversite öğrencisinin üst araması sırasında tacize uğradığı iddiasına ilişkin, "Aldığım bilgiler çerçevesinde ifade ediyorum, sırt çantası, kaban ve ayakkabısı dışında herhangi bir müdahalede bulunulmadan usulüne uygun bir üst araması yapılıyor" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Mart 2013 20:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Üniversite öğrencisinin üst aramasında tacize uğradığı iddiası

Vali Tepe, Emniyet Müdürü Ercan Çakmak ile Kars Valiliği toplantı salonunda düzenlediği basın toplantısında, bugün bazı basın yayın organlarında Kars ile ilgili haberler çıktığını, vali olarak konuyla ilgili açıklama yapma gereği duyduğunu söyledi.

Üniversite 4. sınıfta okuyan bir kız öğrencinin emniyette tacize uğradığı yönünde haber yayınlandığını ifade eden Tepe, "Konu adliyeye intikal etmiş durumda. Bunun üzerine bir taraftan ben de idari bir inceleme başlattığım" diye konuştu.

Tepe, iddia edilen olayın 10 gün önce olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Bundan 10 gün önce Cumhuriyet Savcılığı'nın daveti üzerine kendiliğinden, yanındaki bir arkadaşıyla beraber, herhangi bir polis nezaretinde değil, kendi hür iradesiyle emniyetimize geliyor ve tabi ki yapılması gereken işlemler, biliyorsunuz bizim yönetmenliğimiz var, yönetmelik çerçevesinde usulüne uygun olarak üst araması yapılıyor. Aldığım bilgiler çerçevesinde ifade ediyorum, sırt çantası, kaban ve ayakkabısı dışında herhangi bir müdahalede bulunulmadan usulüne uygun bir üst araması yapılıyor. Bütün ifade süreci kayıt altında. Daha sonra bu ifade alınmasının ötesinde avukatıyla birlikte bu 10 günlük süreç içinde ne oradaki emniyet idarecilerine, ne bize, ne de başka bir birime bir müracaatı oluyor bu kardeşimizin."

Tepe, olayın provokatif bir eylem olması durumunda gereğinin yapılacağını belirterek, "Kars'ın böyle yakışıksız gündeme gelmesini doğrusu kabullenemiyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber