Müdür bir yumrukla öğrenciyi hastanelik etti

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Aralık 2005 13:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muğla'nın Dalaman ilçesindeki Anadolu Lisesi Müdürü Gürcan Arıkan'ın, sınıfta gürültü yaptığı gerekçesiyle öğrencisi Mehmet Akyol'u bir yumrukta hastanelik ettiği öne sürüldü.

Edinilen bilgiye göre, olay Dalaman Anadolu Lisesi'nde önceki gün öğleden sonra meydana geldi. İddiaya göre, okulun 9-A sınıfına gürültü olduğu gerekçesiyle gelen okul müdürü Gürcan Arıkan (50), öğrencilerden Mehmet Akyol'a (15) yumruk attı. Aldığı yumruk ile baygınlık geçiren öğrenci, velisi Ali Akyol tarafından Ortaca Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Hastanede kustuğu görülen öğrenci, beyin travması geçirdiği iddiası ile Muğla Özel Yücelen Hastanesi'ne sevk edildi. Hastanede müşahede altına alınan Mehmet'in fiziki bir problemi olmadığı anlaşıldı. Ancak önlem olarak hastanede tutuldu.

Olayın ardından İHA muhabirinin görüştüğü Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aksan, olayı doğrulayarak, "Öğrenci şu anda hastanede. Hastane yetkilileri ile görüştük. Ciddi bir durumu yok. Hatta taburcu edilmek istenmiş, ama ailesi hastanede yatmasını istemiş. Çocuk duyamadığını söylüyormuş, muayene eden doktorlar ise problem olmadığını söylüyor. İki müfettişimizi görevlendirdik, soruşturacağız" dedi.

Öğrencinin ailesi çocuklarının yumruk nedeniyle duymadığını, haklarını arayacaklarını söyledi. Baba Ali Akyol, "Çocuğumun kulağında geçici olarak işitme engeli var. Oğlumun psikolojisi bozuk. Okula gitmek istemiyor. Müdür hakkında Savcılığa suç duyurusunda bulunacağım" dedi. Dalaman Anadolu Lisesi Müdürü Gürcan Arıkan da, öğrencisini dövmesinin söz konusu olmadığını savunarak, "Olayı gerekli yerlere açıklayacağım" diye konuştu.

Özel Yücelen Hastanesi Başhekimi Dr. Necdet Doğu, "Çocuk bize dövüldüğü iddiası ile geldi. Beyin travması olabileceği ve duymadığı belirtildi. Bu yönde bütün tetkikler yapıldı. Herhangi bir belirtiye rastlanmadı. Dün akşam, çocukla ilgilenen arkadaşlarımız taburcu etmek istemişler, ailesi itiraz etmiş. Bu sabah taburcu edecektik, çocuk okula gitmeyeceğini, duyma zorluğu çektiğini söyledi. Biz de şimdi psikolog tarafından muayenesini sağlayacağız. Bugün de hastanemizde kalabilir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber