Yerköy'de kitap okuma saati başladı

Yerköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz, Yerköy ilçesinde bulunan orta ve ilkokullarında kitap okuma saatleri başladığını söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Mart 2013 10:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yerköy'de kitap okuma saati başladı

Yerköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz, öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla okullarda kitap okuma saati başlattıklarını belirterek, “Okuma saatleriyle kitaba küs, okumaya gönülsüz çocukların ve gençlerin okumanın sayısız faydaları noktasında bilinçlendirmekle birlikte, düzenli kitap okuyan çocuklar ve gençlere, kitap okuma zevkini aşılamak istiyoruz. Okunan her kitap farklı düşünce, farklı hayat ve yeni dünyaları tanımayı sağlar. Okumak, anlamak için gereklidir. Okumak insanın algılama gücünü artırır ve insan daha iyi yorum yapabilir. Okuyan öğrenci hem okulunda hem de hayatında daha başarılı olur. Okumak, dünyada yaşam boyunca çok önemli bir yer tutmaktadır. Okuyan, anlayan, okuduklarını yorumlayabilen ve kendini doğru bir şekilde ifade eden bireyler yetiştirmekte en etki rolü okumaktır” dedi.

Öğrenmenin sadece okullarda değil yaşam boyu da devam edeceğini ifade eden Yavuz, “Öğrencilerimizin okuma becerilerini geliştirmek istiyoruz. Bu sebeple okullarımızda Mart, Nisan ve Mayıs ayı sonuna kadar okuma saatleri belirledik. Öğrencilere 30 dakika kitap okutarak ve onlarla birlikte kitap okuyarak okuma alışkanlığını kazandırmak istiyoruz.Tüm derslerin eşit düzeyde etkilenmesi için her hafta kitap okuma saatleri belirli bir şekilde gerçekleşecektir” diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber