Düşürdüğü 25 bin lirayı alan kişi yakalandı

Adapazarı'ndaki İtfaiye Caddesi'nde borçlarını ödemek amacıyla yanında taşıdığı 25 bin TL'yi düşüren 61 yaşındaki Arife Emir'in parasını bularak alan Mehmet K. güvenlik kamerası kayıtlarındaki görüntülerinden tespit edilerek gözaltına alındı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 09 Mart 2013 17:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Düşürdüğü 25 bin lirayı alan kişi yakalandı

Pamukova İlçesi'nden her gün 45 kilometre yolu gelerek Adapazarı'ndeki Katlı Pazar'da zeytin ve peynir satarak, felçli eşine de bakan Arife Emir'in 17 gün önce Adapazarı İtfaiye Caddesi'nde 25 bin lirayı düşürdükten sonra parasını bulan kişiyi görüntülerden izleyen bir kişi tanıyarak, onun Mehmet K. olduğunu polise bildirdi. İhbar sonucu adresi tesbit edilerek yakalanan Mehmet K.'nin, Arife Emir'in pazarcılık yaptığı yerde 3 tekerlekli arabası ile yük taşıyıp hamallık yaptığı ortaya çıktı.

Poliste verdiği ifadede paranın 10 bin lirasını harcadığını, 15 bin lirasını da bankaya yatırdığını söyleyen Mehmet K., korktuğu için uzun süre ortaya çıkamadığını söyledi.

İfadesi alınan Mehmet K. Cumhuriyet Savcılığınca tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

17 günden bu yana parasını bulan kişiyi arayan Arife Emir, sevinç gözyaşı dökerken, Mehmet K.'yı da Katlı Pazar yerinden tanıdığını söyledi. Arife Emir, "Paramın 10 bin lirasını harcamış, 15 bin lirasını da bankaya yatırmış. Harcadığı parayı da ödesin. Ben bu kadar acı içinde yaşarken o paranın bir kısmını yiyip kalan kısmını bankaya yatırabilmiş. Tanıdığımız insan bunu yaparsa gerisini siz düşünün. Allah onu ıslah etsin. Onu ben Allah'a havale ettim" dedi.

Bankadaki 15 bin liranın hafta içerisinde bankadan çekilerek Emir'e teslim edileceği ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber