İstanbul'da otopark operasyonu: 11 tutuklama

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz salı günü yapılan operasyonla ilgili açıklama yapıldı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 10 Mart 2013 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İstanbul'da otopark operasyonu: 11 tutuklama

Yapılan açıklamada, " 'İhaleye fesat karıştırma, yedi eminlik ve muhafaza görevini kötüye kullanma, 6136 Silah Kanuna Muhalefet' eylemlerini gerçekleştiren 2 farklı suç örgütünün varlığı tespit edilmiştir. Suç örgütlerine yönelik 5 Mart'ta yapılan operasyonlarda toplam 27 kişi gözaltına alınmıştır" denildi. Operasyon polis kamerasına yansıdı.

Ayrıca yapılan açıklamada, Başakşehir, Fatih, Güngören, Bakırköy ve Bağcılar'da satışı gerçekleştirilen 20 aracın satışında ihaleye fesat karıştırıldığı belirtildi. Açıklamada ayrıca 6 ruhsatsız tabanca, 1 ruhsatlı tabanca, 535 fişek 8 bilgisayar imajı, bir miktar uyuşturucu madde, çok sayıda belge ve doküman ele geçirildiği belirtildi.

Öte yandan operasyonda gözaltına alınan 27 şüphelinin emniyetteki işlemlerin ardından Bakırköy Adliyesi'ne sevk edildiği ifade edildi.

15 şüphelinin savcılıktan serbest bırakıldığı 12 şüphelinin tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildiği 11 şüphelinin tutuklandığı 1 şüphelinin ise serbest kaldığı belirtildi.

OPERASYON KAMERALARA DA YANSIDI

Polis kameralarına yansıyan görüntülerde, bir adreste yapılan aramalar yer alırken, aramalarda bir tabancanın bulunma anları kameralara yansıyor. Ayrıca bulunan fişek ve tabancaların da görüntüleri kameralara yansıyor. Görüntülerde ayrıca "yedi emin" otoparkındaki araçların görüntüsü ile gözaltına alınan bir şüphelinin polis aracına götürülmesi de yer alıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber