Milli Eğitim Müdürü kendini öğrencilere adadı

Adana İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet göreve başladıktan sonra kendisini öğrencilere adayarak köy köy, mahalle mahalle, yurt yurt gezerek öğrencilerin sorunlarını dinleyip onların sorunlarına çözüm buluyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Mart 2013 11:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Milli Eğitim Müdürü kendini öğrencilere adadı

Adana Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet, 15 ay önce Adana İl Milli Eğitim Müdürü olarak atandı. Selamet göreve geldikten sonra milli eğitimin hantal yapısını değiştirip, görevleri genç ve daha eğitimli insanları getirip kendisini eğitime adadı. Göreve geldikten hemen sonra okul müdürleri ve öğretmenlerle sık sık toplantı yaparak hem onların motivasyonunu artırmayı hem de öğrencilerle yakından ilgilenmeleri gerektiğini anlattı.

Makamında oturmayıp Adana'nın en ücra köşesindeki okula bile ulaşan Selamet, okulları, mahalleri, köyleri gezip öğrencilerin sorunlarını dinledi. Adana'nın en uzak ilçesi olan Tufanbeyli'nin en uzak köylerine gidip hem öğrencilerle hem velilerle buluşup onlarla ilgilendi. İlk kez milli eğitim müdürünü karşısında gören öğrenciler ve öğretmenler ile veliler şaşırdı.

Adana'nın merkez ilçesi Seyhan ve Yüreğir'de yoğun göç ile oluşan okulları da ziyaret eden Selamet oradaki öğretmen ve öğrencileri motive etti.

Gece sıcak yatağında uyumak yerine yatılı okullardaki yurtlara gezen Selamet, burada öğrenciler ile sohbet edip onların dertlerini dinledi. Selamet kimi zaman eşiyle birlikte yurtlara giderek buradaki öğrencilere hem anne hem baba oldu. Selamet öğrencilerin sadece okulla ilgili sorunlarını dinlemeyip onların bireysel sorunlarıyla da ilgilendi. Kız Lisesi Yurdu ziyaretinde ise Ayşegül Yedgöz isimli 17 yaşındaki bir kız çocuğunun görmeyen gözü oldu.

Makamda oturarak ne öğrencilerin ne de öğretmenlerin derdini anlayabileceğini belirten Selamet, "Bu nedenle ulaşabildiğim yere kadar ulaşmaya çalışıyorum. Öğretmenlerin yanına gidiyorum çünkü öğrencilerimizi geleceğe birinci derecede hazırlayan öğretmenlerdir. Yeni nesil sizin onların eseri olacak. Bizim işimiz de onlara yardımcı olmak, öğretmenlerin öğrencilerimize daha iyi, daha rahat, daha nitelikli bir eğitim verebilmelerini sağlamak amacıyla öğretmenlerimizle ilgilenmeliyiz. Öğrencilerimizle tek tek ilgilenmeliyiz çünkü onları geleceğin modern, çağdaş, ekonomik refahı yakalamış Türkiye'sini oluşturacak. O çocukların hepsi birbirinden değerli. Bu nedenle gece-gündüz demeden hem öğretmenlerle, hem de öğrencilerle ilgileniyoruz. Bu yolda hiç durmadan da ilerleyeceğiz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber