ÖSYM'den akla zarar cevap...

Haber Giriş : 08 Aralık 2005 16:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geçtiğimiz haftalarda Öğretmen Kariyer Sınavı'nın yapılmasının ardından Bir ihtiyaç, değerlendirme ve şeffaflık adına Kariyer Sınav Soruları ve cevaplarının açıklanması gündemi meşgul etmiş. Biz de bu konuyu gündeme taşımış ve yetkililerden sınavın soru ve cevapşlarını yayınlamalrını talep etmiştik. Hatta ÖSYM'den de bir soru ve cevapların açıklanacağına ilişkin bir açıklama yapılmasına karşın bugün elimize ÖSYM'den yine akla zarar bir açıklam ulaştı.

Öğretmen Kariyer Sınav Sorularının ÖSYM tarafından açıklanmasına yönelik bir istekte bulunan ve ÖSYM Bilgi Edinme Birimi'ne başvuran Türkiye Kamu-Sen Genel Basın Sekreteri Ahmet Azizoğlu'na gelen olumsuz yanıt, yine hayalkırıklığı yarattı.

İşte olay yaratacak cevabın tam metni...


T.C.
YÜKSEKÖĞRETİM KURULU
ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ

Sayı; B.30.1.OSM.0.00.00.00/1015-2771
05/12/2005

Sayın Ahmet Azizoğlu

Türkiye Kamu-Sen
Genel Basın Sekreteri
Dr.Mediha Eldem Sok. No:85
06640
Kocatepe/Ankara

İlgi: 29.11.2005 tarih ve TKSGM.2005.80.760 sayılı yazınız.

Merkezimizde ÖSS dışında hazırlanıp uygulanan sınav sorularının Merkezimiz elemanları tarafından hazırlanmadığı, bu soruların hazırlanması ve denetlenmesi için üniversite öğretim elemanları ile uzman kişilere önemli miktarlarda telif ücretleri ödendiği, dar konu alanlarında birbirini tekrarlamayan soru hazırlamanın son derece zor olduğu, bu soruların üzerinde gerekli istatistiksel çalışmaların yapılması suretiyle geliştirilmesine ve ileride tekrar kullanılmasına gereksinme bulunduğu hususları göz önünde tutularak, ÖSS dışındaki sınavlarda kullanılan testlerin gizlilikleri korunmakta ve bu testler isteklilere verilmemektedir.
Bilginizi rica ederim.

ÖSYM Bilgi Edinme Bürosu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber