Taşla camını kırdığı kuyumcudan 60 bin liralık altın çaldı

Erzincan'da bir kuyumcunun camını kırarak içeri giren hırsızlar, güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Mart 2013 17:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Taşla camını kırdığı kuyumcudan 60 bin liralık altın çaldı

Kuyumcu dükkanından yaklaşık 60 bin TL'lik ziynet eşyasını alarak kaçan iki hırsız kısa sürede yakalandı.

Olay, gece saat 01.00 sıralarında Fevzipaşa Caddesi üzerindeki bir kuyumcuda meydana geldi. Kuyumcu çevresinde ve caddede şüpheli tavırlarıyla dikkat çeken iki kişi, sokakta kimsenin olmamasından faydalanarak bir anda kuyumcu dükkanın önünde bulunan taşla camı kırarak, kuyumcudan içeri girmeyi başardı. Güvenlik alarmının çalmasına aldırış etmeyen hırsızlar, dükkanın içerisindeki tezgahın camını da taşla kırdı. Alyans, küpe, bileklik ve reşat altınları alan hırsızlar, yaklaşık 3 dakika içerisinde tezgahı boşaltarak, yine girdikleri yerden çıkarak kayıplara karıştı.

Kuyumcu dükkanı sahibi Barbaros Özarslan, dükkanın alarmının çaldığını ve güvenlik firması tarafından arandıklarını belirterek, "Olayın ardından dükkana geldiğimizde camın kırık olduğunu gördük ve durumu polise haber verdik" dedi.

Değerli takıların kasada bulunduğunu ifade eden Özarslan, "Tezgahta bulunan küpe, yüzük, reşat ve cumhuriyet altınlarının yanı sıra bileklerden oluşan yaklaşık 60 bin TL civarında ziynet eşyasının çalındığını tespit ettik" diye konuştu.

Olayın ardından soruşturma başlatan Erzincan Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kuyumcuda yaptığı parmak izi çalışmasının ardından çevre esnaf ve MOBESE kameralarının görüntülerinden faydalanarak hırsızları kısa sürede yakaladı. Zanlıların A.S. (16) ile E.S. (13) isimli şahıslar olduğunu tespit eden polis, şahısları çaldıkları ziynet eşyalarıyla birlikte gözaltına aldı. Hırsızlıktan dolayı 10'un üzerinde sabıkası olduğu öğrenilen şahıslar, polisteki sorgulamalarının ardından adli mercilere sevk edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber